Mainos

Yhdysvallat avustaa Israelin ohjusohjelmaa

Yhdysvallat tarjosi eilen rahallista apua Israelille ohjustentorjuntajärjestelmän kehittämiseksi. Tuesta ilmoitettiin Israelin puolustusministerin Yitzhak Mordechain ja Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin neuvottelun jälkeen.

Varoja annetaan Arrow-ohjusten ja uuden laseraseen kehittämiseen. Arrow-ohjelmaan on jo aikaisemmin luvattu 200 miljoonaa dollaria eli miljardi markkaa viiden vuoden aikana. Sitä voidaan korottaa 25 prosenttia, kun asiasta on ensin neuvoteltu kongressin kanssa, sanoi puolustusministeriön tiedottaja.

Israel on käyttänyt Arrow-ohjuksia koeohjusten ammuntaan. Arrow-ohjuksia kehitetään ampumaan alas mm. Scud-ohjuksia, joita Irak ampui Persianlahden sodassa. Israel pitää Arrow-ohjuksia erittäin tärkeinä puolustukselleen.

Yhdysvallat tarjoutui antamaan lisää rahaa myös yhteiselle hankkeelle uuden Nautilus-laseraseen kehittämiseksi. Sillä on tarkoitus tuhota Katjusha-raketit, joita laukaistiin Pohjois-Israeliin viime vuonna Etelä-Libanonista. Neuvottelussa sovittiin myös, että Yhdysvallat suostui auttamaan Israelia taistelussa terrorismia vastaan.

Netanyahu ei luovu asuntojen rakentamisesta Itä-Jerusalemiin

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ei aio luopua jyrkästä asuttamispolitiikastaan Itä-Jerusalemissa. Netanyahun on määrä keskustella Lähi-Idän politiikasta Yhdysvalloissa presidentti Bill Clintonin kanssa ensi maanantaina.

Yhdysvallat pyrkii saamaan Israelin ja palestiinalaisten johtajat yhteisiin neuvotteluihin Netanyahun ja Clintonin tapaamisen jälkeen.

Palestiinalaiset ja Israelin joukot ottivat jälleen tänään yhteen Länsirannalla. Hebroniin keskittyneissä levottomuuksissa ainakin 16 palestiinalaista loukkaantui israelilaisten sotilaiden kumiluodeista.

Levottomuudet alkoivat, kun yli 500 palestiinalaisnuoren joukko kokoontui mielenosoitukseen ja ryhtyi kivittämään israelilaissotilaita. Sotilaat vastasivat kivitykseen kyynelkaasulla ja kumiluodein.

Palestiinalaisten mielenosoitukset Länsirannalla ovat jatkuneet tauotta jo kaksi viikkoa.
(MTV3-STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.