Yhdysvallat aikoo evakuoida kansalaisensa koronaviruksen riivaamasta Wuhanista – sähköpostiviesti: "Lennolla rajoitetusti kapasiteettia"

6:54

Yhdysvallat on järjestämässä evakuointilentoa Kiinan Wuhanista, maan ulkoministeriö kertoo. Uutiskanava CNN:n mukaan suunnitelma koskisi Yhdysvaltain diplomaatteja ja kansalaisia.

Koronavirustartuntojen leviämisen on kerrottu alkaneen Hubein maakunnassa sijaitsevasta Wuhanin miljoonakaupungista.

Lennon on määrä lähteä Wuhanista tiistaina ja lennättää ihmiset San Franciscoon, ministeriö kertoi Kiinassa oleville yhdysvaltalaisille lähetetyssä sähköpostissa. Postissa varoitettiin, että lennolla on "rajoitetusti kapasiteettia" yksityishenkilöille.

– Kapasiteetti on erittäin rajallinen, ja jos ei ole mahdollista kuljettaa kaikkia halukkaita, etusija annetaan suuremmassa koronavirusriskissä oleville, ministeriö totesi.

Wall Street Journalin mukaan Wuhanissa on noin tuhat yhdysvaltalaista. Siellä sijaitseva Yhdysvaltain konsulaatti tavoittelee kansalaisia.

Ranskalaiset suunnittelevat bussikyytiä

Ranska on suunnitellut evakuoivansa kansalaisiaan Hubeista bussilla. Uutistoimisto AFP kertoi aikaisemmin, että joitakin ulkomaiden kansalaisia saatetaan ennen lähtöä asettaa karanteeniin johonkin toiseen kiinalaiskaupunkiin.

Kiinassa viruksen leviämistä on yritetty estää esimerkiksi eristämällä kokonaisia suurkaupunkeja. Maan keskiosassa sijaitseva Hubein maakunta on lähes kokonaan karanteenissa. 11 miljoonan asukkaan Wuhanissa tuli sunnuntaina voimaan merkittäviä rajoituksia autoilla liikkumiseen.

Koronavirukseen kuolleiden määrä on Kiinan viranomaisten mukaan nyt 56. Sairastuneiden kokonaislukumäärä on yli 1 600. 

Koronavirustartuntojen leviämisen on kerrottu alkaneen joulukuun lopulla Hubeissa sijaitsevasta Wuhanin miljoonakaupungista, mutta tartuntoja on tavattu laajasti eri puolilta Kiinaa ja jonkin verran myös muista maista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja