Yhden aikakauden loppu: Koenigseggin tehdas hiljentyi – viimeisinä ulos erikoismallit Thor ja Väder

1:21

Maailman nopeimman sarjatuotantoauton erikoisversioiden valmistuminen merkitsee ruotsalaismerkille kahdeksan vuotta kestäneen aikakauden loppua.

Pääkuvan video

Tältä Audin ensimmäinen sähköauto näyttää sisältä

Ruotsalainen hyperautovalmistaja Koenigsegg on saanut valmiiksi kaikki autot, jotka sen on ollut määrä valmistaa. Viimeisinä Ängelholmin-tehtaalta rullasi ulos kaksi Final Edition -brändättyä Ageraa, jotka kantavat mahtipontisia nimiä Thor ja Väder.

Ageraa valmistettiin vuodesta 2010 lähtien, ja siitä muodostuikin  Koenigseggin ikonisin malli, jota hyperautojen ystävät ympäri maailman jäävät varmasti kaipaamaan.

Thor ja Väder esitellään suurelle yleisölle tänään torstaina alkavassa legendaarisessa Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa, mutta valitettavasti autoilla on jo uudet omistajat.

Tehdas hiljentyi

Maailman nopeimpaan sarjatuotantoautoon Agera RS:ään perustuvat Thor ja Väder ovat saaneet sisuksiinsa merkittäviä päivityksiä, kuten 1360-hevosvoimaisen kaksoisahdetun V8:n.

Thor ja Väder täydentävät kolmesta mallista koostuneen Ageran jäähyväiserän, jonka ensimmäinen yksilö, Agera One of One, esiteltiin kaksi vuotta sitten.

Tällä hetkellä ruotsalaisvalmistajalla ei ole työn alla yhtäkään autoa. Koenigsegg aikoo esitellä Ageran seuraajan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä ensi keväänä, mutta siihen asti kiirettä pitänee muualla kuin tuotantolinjalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja