Yhden aikakauden loppu – Kärppien huippupakki jätti tunteikkaat jäähyväiset Oululle

Oulun Kärpissä pitkän uran pelannut Shaun Heshka vaihtaa maisemaa. Heshka julkaisi tunteikkaat jäähyväisensä Kärpille ja Oululle sunnuntaina Twitterissä.

– Kiitos Oulun Kärpät ja fanit upeista viidestä vuodesta. On ollut siunaus, että lapseni ovat syntyneet ja kasvaneet Oulussa ja saaneet kutsua Oulua kodikseen. Perheeni ja minä olemme ikuisesti kiitollisia saamistamme kokemuksista ja ihmisistä, joihin olemme saaneet tutustua täällä, Heshka kirjoittaa.

– Kiitos kaikista muistoista, Oulu. Tulemme kaipaamaan sinua.

Voit katsoa Heshkan päivityksen alta tai tästä linkistä.

Sanomalehti Kaleva kertoi aiemmin, että Kärpät ei tarjonnut Heshkalle, 35, jatkosopimusta. 

– Sain tietää asiasta noin kuukausi sitten. Viisi vuotta yhdessä seurassa on ulkomaalaispelaajalle pitkä pätkä, Heshka sanoi lehdelle.

Kalevan mukaan Heshka perheineen on muuttamassa Oulusta ja lähtemässä kesän viettoon Kanadaan. Uran mahdollista jatkumista toisessa SM-liiga-seurassa Heshka ei lehdelle kommentoi.

Heshka tuli Suomeen ensimmäisen kerran kaudeksi 2012–2013, kun lähinnä AHL-kaukaloita kolunnut puolustaja pukeutui Ässien pelipaitaan. Ensimmäinen kausi oli menestys. Kanadalainen kirjasi 60 runkosarjan ottelussa tehot 8+23 ja pudotuspelien 16 ottelussa tehot 1+7. Kausi huipentui Ässien yllätysmestaruuteen.

Nappikauden jälkeen kysyntää riitti idässä, ja Heshka siirtyi KHL:n Ak Bars Kazanin joukkueeseen. Ensimmäinen kausi sujui hyvin, mutta kesken toisen kauden Heshka siirtyi Admiral Vladivostokiin. Kiertue jatkui vielä seuraavaksi kaudeksi SHL:n Modoon ennen paluuta Suomeen.

Kaudesta 2016–2017 lähtien Heshka on luutinut Kärppien takalinjoilla. Kahdella viimeisellä kaudellaan hän kantoi rinnassaan varakapteenin A-kirjainta. Kuluneella kaudella kanadalainen pelasi 41 runkosarjan ottelua ja kirjasi niissä pisteet 2+16.

Viisi kautta Oulussa toivat Heshkalle uran toisen Suomen mestaruuden keväällä 2018

Lue myös:

    Uusimmat