Mainos

Yhä useampi potilas etsii tietoa internetistä

Lääkärit suhtautuminen potilaiden tiedonkasvuun vaihtelee. Tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 40 prosenttia lääkäreistä pitää trendiä huonona.

Yhä useampi potilas etsii tietoa mahdollisesta sairaudestaan sekä sen hoidosta ennen lääkärin vastaanotolle menoa. Tietoa hankitaan useimmiten internetistä hakukoneiden avulla.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lääkäreistä kaksi viidestä on sitä mieltä, että potilaiden tiedonhalu ei ole hyvästä, sillä diagnoosit voivat mennä helposti metsään. Joka viides lääkäri näkee asiassa kuitenkin myös etuja.

- Silloinhan potilas on ajatellut vaivaansa pidemmälle ja pystyy paremmin kertomaan siitä, että minkälaista oirekuvaa on. Harvoin törmää sitten siihen, että potilas on saanut täysin väärän käsityksen joko sairaudesta tai hoitomuodosta, ylilääkäri Antti Iivanainen Helsingin Laajasalon terveysasemalta kertoo.

Tutkijan mukaan potilaiden aktiivisuus osoittaa, että terveydenhuoltojärjestelmää olisi syytä muuttaa. Potilaiden ääni voisi kuulua muuallakin kuin asiakaspalautelomakkeessa.

- Potilaiden ja kuluttajien osallistumista voisi miettiä myös palvelujen suunnittelussa ja erilaisten toimenpiteiden käyttöönottovaiheessa, eikä vasta siinä jälkivaiheessa, yhteiskuntatieteiden maisteri Hanna Toiviainen Suomen Kuluttajaliitosta kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.