Xiaomi tuo myyntiin ensimmäisen sähköautonsa – toimintasäde jopa 800 kilometriä: Tältä uutuus näyttää

Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi alkaa toimittaa ensimmäistä sähköautomalliaan maaliskuun loppuun mennessä, ilmoittaa yhtiön perustaja Lei Jun

Xiaomi tunnetaan etenkin puhelinvalmistajana, ja se on noussut maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Yhtiöllä on tuotevalikoimassaan myös muun muassa tabletteja, kuulokkeita, robottipölynimureita ja sähköpotkulautoja.

Xiaomin ohjelmistolla ja elektroniikalla varustetun Xiaomi SU7:n valmistaja on kiinalainen autorakentaja BAIC. Automallin akut valmistavat sähköautojätti BYD ja akkuyhtiö CATL. Automallin toimintasäteen on ilmoitettu olevan jopa 800 kilometriä.

– Tavoitteemme on nousta kovalla työllä yhdeksi maailman viidestä suurimmasta autovalmistajaksi 15–20 vuoden aikana, Lei sanoi joulukuussa, kun uudesta automallista julkaistiin ensitietoja ja kuva.

Monet Kiinan johtavista teknologiayhtiöistä ovat lähteneet sähköautomarkkinoille. Kiina on maailman suurin automarkkina, ja maan sähköautomyyntiä hallitsevat kotimaiset merkit.

Yhdysvalloissa teknologiajätti Apple taas hautasi äskettäin monien vuosien ajan julkisuudelta piilossa valmistellun hankkeensa rakentaa itseohjautuva sähköauto.

Tieto auton tulosta myyntiin sinkautti Xiaomin kurssin liki 10 prosentin nousuun Hongkongin pörssissä. Vuonna 2010 perustettu Xiaomi on kasvanut nopeasti tarjoamalla kohtuuhintaisia laitteita, alkuvaiheessa etenkin verkkomyynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat