Mainos

WWF pahoittelee Earth Hour -onnettomuutta

WWF Suomi pahoittelee Earth Hour -tunnin aikana Uudessakaupungissa sattunutta kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Lauantai-iltana tapahtuneeseen onnettomuuteen saattoi poliisin mukaan vaikuttaa se, että tavallisesti valaistu tie oli pimeänä tapahtuman vuoksi.

Kampanjakoordinaattori Henna Rouhiainen ja tiedottaja Laura Rahka toteavat, että WWF on tapahtumaa järjestettäessä luottanut kuntien, yritysten ja organisaatioiden omaan asiantuntemukseen ja harkintakykyyn siinä, mitä valoja sammutetaan.

Kunnille, yrityksille ja muille organisaatioille tarkoitetuissa Earth Hour -oppaissa on neuvottu valojen sammuttamisessa muun muassa näin:

"Valitkaa yksi tai useampi näkyvällä paikalla sijaitseva kohde, jonka valot sammutatte tapahtumatunnin ajaksi. Kohde voi olla kunnan virastotalo, kirjasto, jäärata, urheiluhalli jne. Sammuttakaa mahdollisimman paljon valoja, jotta sammuttaminen on mahdollisimman näkyvä."

"Turvallisuuden kannalta tärkeät valot voi luonnollisesti jättää päälle. Näitä ovat esim. porras- ja turvavalaistus sekä sellaisten julkisivujen valaistus, joita valvotaan turvakameroilla."

Uudenkaupungin poliisi tutkii tapausta ja siihen johtaneita oloja.

(MTV3)

(27.03.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.