Mainos

WinCapitasta rikosilmoituksia myös Thaimaassa

Kuvat: AP / stock.xchng

Thaimaassa asuva suomalaismies kertoo tehneensä rikosilmoituksen WinCapita-sponsoristaan Pattayan poliisilaitokselle.

- Meitä oli siellä kaksi suomalaista samalla asialla. Lisäksi tunnen kaksi muuta henkilöä, jotka aikovat tehdä rikosilmoituksen nyt lähipäivinä, kun saapuvat Thaimaahan.

Mies kertoo sijoittaneensa tammikuussa lähes 30 000 euroa WinCapitaan. Valuuttakaupalla rikastumista jäsenilleen lupaillut klubi katosi vain pari kuukautta myöhemmin taivaan tuuliin.

Rahansa menettänyt mies on tehnyt rikosilmoituksen myös Suomessa. Hän ei ole varma siitä, mihin nyt Pattayalla tehdyt ilmoitukset johtavat.

- Viranomaiset lähinnä kuuntelivat ja ottivat ylös tiedot, jotka kerroin suomalaisen tulkin välityksellä. Itse toivoisin, että mahdollisimman moni samassa tilanteessa oleva tekisi Thaimaassa rikosilmoituksen, jotta päästäisiin näistä huijareista eroon.

Mies viittaa Thaimaan lainsäädäntöön, jonka mukaan ilman työlupaa työskenteleminen johtaa maasta karkottamiseen.

- Kyllä se värvääminen oli täällä hyvin aktiivista. Erilaisia tilaisuuksia järjestettiin, jossa minunkin sponsorini esiintyi. Viime aikoina näitä sponsoreita ei ole näkynyt Pattayalla, mies kertoo.

Suomen historian suurimmaksi epäiltyyn sijoitushuijaukseen antoi rahaa noin 10 000 ihmistä. Kaikkiaan WinCapitan läpi ehti keskusrikospoliisin arvion mukaan liikkua lähes 100 miljoonaa euroa. Ensimmäiset tutkintakokonaisuudet saadaan todennäköisesti valmiiksi jo tänä vuonna. Kaikkiaan WinCapita-tutkinnan uskotaan kestävän vähintään kaksi vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.