Wilma Murto vakuutti vaativassa seiväsfinaalissa – ennätyskorkeus liian kova haaste

Karsinnassa onnistunut seiväshyppääjä Wilma Murto ylsi torstain olympiafinaalissa tulokseen 450 ja sijoittui jaetulle viidennelle sijalle. Tulos on paras suomalaisten yleisurheilijoiden joukossa Tokion kisoissa.

Kultaa juhli Yhdysvaltojen Katie Nageotte, joka ylitti toisella korkeuden 494. Hopeaa opetti Venäjän olympiaurheilijoiden Anzhelika Sidorova ja pronssia Yhdysvaltojen Holly Bradshaw, jotka molemmat ylsivät tulokseen 490.

Murron lopputulokseksi jäänyt 450 toimi kilpailun aloituskorkeutena. Murto oli yksi viidestä ensimmäisellä yrityksellä korkeuden ylittäneestä 15 hyppääjästä.

Rima nostettiin seuraavaksi korkeuteen 470, jota Murto ei ole vielä kyennyt ulkoradoilla ylittämään. Ennätystä ei syntynyt tälläkään kertaan, vaan suomalainen pudotti riman laadukkaista yrityksistä huolimatta jokaisella yrityksellä.

470 osoittautui enemmistölle vaativaksi, sillä peräti yhdeksän hyppääjää pudotti riman.

Murto sijoittui kilpailussa jaetulle viidennelle sijalle, koska hän ylitti avauskorkeuden ensimmäisellään.

Murron tähän mennessä kauden paras tulos ja ulkoratojen ennätys on Vaasassa kesäkuun lopussa syntynyt 462. Murron ennätys 471 syntyi hallissa vuonna 2016. Tulos on yhä alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja