Webber älähtää F1:n rangaistuskulttuurista

Red Bullin F1-kuljettaja Mark Webber ottaa tiukasti kantaa F1-tuomariston tapaan jakaa rangaistuksia lähes jokaisesta kolarista.

Webberin mielestä rangaistuksia jaetaan nykyään liian paljon.

- F1 menee hieman tieliikennekulttuuriin rangaistusten suhteen. Asenne vaikuttaa olevan se, että jonkun täytyy olla syyllinen, kun onnettomuus tapahtuu, Webber toteaa BBC:n nettisivujen kolumnissaan.

- Jos joku möhlii aivan selvästi, niin hyvä on, antakaa silloin rangaistus, mutta joskus saattaisi olla parasta sanoa, että kyseessä oli yksi niistä tapauksissa, joita kutsumme F1:ssä kilpa-autoiluonnettomuuksiksi, ja antaa asian olla, Webber linjaa.

Webber nostaa esille Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välisen Intian GP:n kolarin, josta Massa sai varikon läpiajorangaistuksen aussikuskin mielestä kyseenalaisin perustein.

- Siitä voisi kiistellä koko päivän, mikä oli oikein ja mikä väärin viimeisimmässä kolarissa Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välillä, mutta minun mielestäni se oli 50-50, Webber toteaa.

- Kyllä, Felipe olisi voinut jättää tilaa Lewisille, mutta minun näkökulmastani se ei ollut täysin selvä tapaus, Webber jatkaa.

Massa ja Hamilton kolaroivat - katso video Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat