Wärtsilältä erikoinen keksintö: Älypelastusvene talon seinään tulvien varalta – "Ei niin epätodennäköinen konsepti kuin aluksi saattaa tuntua"

0:30

Teknologiakonserni Wärtsilä esittelee startup-tapahtuma Slushissa tuotteen, jonka ei sen omien sanojen mukaan pitäisi koskaan päästä tuotantoon. Kyseessä on talon seinään kiinnitettävä älypelastusvene. Se on Wärtsilän mukaan kuitenkin vain hypoteettinen tuote.

Video: Wärtsilän videolta selviää, kuinka älypelastusvene käytännössä toimisi. Pelastusveneessä olisi tilaa 20 ihmiselle. 

Pelastusveneitä voisi Wärtsilän mukaan teoriassa käyttää ilmastonmuutoksen aiheuttamien hurjien sääilmiöiden, kuten tulvien ja merenpinnan nousun, varalle.

– Tämä hypoteettinen pelastusvene on meillä Wärtsilässä tapa tuoda ilmastonmuutoskeskustelu tekojen tasolle. Tämä konsepti ei oikeastaan ole niin epätodennäköinen kuin miltä se aluksi saattaa tuntua. Pelastusveneet olisivat olleet hyödyllisiä viimeaikaisissa rajuissa tulvissa Italiassa ja Indonesiassa, sanoo Wärtsilän tiedotteen mukaan Chief Digital Officer Marco Ryan.

– Meidän täytyy toimia nyt. Yhdessä. Tai sitten epätodennäköinen skenaario tapahtuu ja meidän on alettava rakentaa näitä pelastusveneitä.

Uusinta teknologiaa

Pelastusveneissä sovellettaisiin älykästä teknologiaa niin merenkulun kuin energiankin aloilta. Tiedotteen mukaan pelastusveneissä hyödynnettäisiin muun muassa automaattista rantautumista, langatonta latausta ja dynaamista paikannusta. Lisäksi pelastusvene toimisi täysin uusiutuvalla energialla.

Wärtsilä esittelee tuotteen startup-tapahtuma Slushissa. Konserni kuvailee tuotetta kutsuksi eri toimijoille tekemään yhteistyötä älykkäämpien ratkaisujen löytämiseksi esimerkiksi energia-alalle ja meriteollisuuteen. 

– Meillä ei ole varaa odotella, että toimialamme, meriteollisuus ja energia, parantavat toimiaan nykyisellä vauhdilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen niukentuminen edellyttävät innovatiivisia ja luovia ratkaisuja, painottaa Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola.

Startup-tapahtuma Slush järjestetään Helsingissä tiistaina ja keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja