Wallenbergin pihvi hirven jauhelihasta ja juuressose

wallenberg

Wallenbergin pihvi hirvenlihasta

  • 600 g hirvenjauhelihaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kpl munan keltuaista
  • 4 kpl raastettua vaaleaa paahtoleipää
  • 2 tl nelimaustetta
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa

Sekoita liha, keltuaiset ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Lisää kermaa juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola. Tee neljä pulleaa pihviä ja paneroi raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan, jätä pihvi vähän punertavaksi, jotta säilyy mehevyys.

Juuressose

  • 1 iso palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • ½ lanttu
  • 3 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Keitä kuoritut, paloitellut juurekset kypsäksi. Valuta vesi pois niin, että pohjalle jää noin ½ dl keitinlientä. Soseuta ja mausta voilla, suolalla ja pippurilla.

Resepti: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja