Vuoden nuori suunnittelija: Suomalaisten pitäisi pukeutua rohkeammin

Vuoden nuori suunnittelija 2014 Piia Emilia herätti ihastusta ja ajatuksia persoonallisella mallistollaan Masculin/Feminin. Suunnittelija kannustaa suomalaisia panostamaan pukeutumiseen osana itseilmaisua.

Piia Honkanen, suunnittelijanimeltään Piia Emilia valmistaui tänä vuonna Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutista.

Seuraa MTV Lifestyle Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Muotoilijalupaus palkittiin Elle Style Awards -gaalassa vuoden parhaana nuorena suunnittelijana: tehtävänä oli luonnostella oma vaatebrändi ja mallisto.

– Stressikevään jälkeen oli mahtavaa saada tunnustusta, Piia Emilia hymyilee.

Mistä Masculin/Feminin -malliston oikein tunnistaa?

– Monet sanovat, että työnjälki on graafista, skandinaavista, minimalistista ja selkeätä, ja olen samoilla linjoilla; pidän selkeistä linjoista, drapeerauksista, maskuliinisen ja feminiinisen sekoituksesta.

Inspiraation lähteenä palkitussa mallistossa on toiminut miesten puku ja siihen liitetty visuaalinen kieli ja symboliikka. Mallisto on nuoren suunnittelijan mukaan käytännöllisen ja modernin muotoilun yhdistelmä.


– Se sopii kaikille itsevarmoille, modernia designia arvostaville ihmisille. Se on todella käytettävä mallisto, mutta siinä piilee pieniä jujuja, jolloin se ei välttämättä sovi niille, jotka haluavat sekoittua tapettiin, Piia Emilia kuvailee.

Pukeutumisvinkki suomalaisille

Nuori suunnittelija toivoisi suomalaisille lisää rohkeutta pukeutumiseen: Piia Emilian mukaan pukeutuminen on tärkeä osa itseilmaisua.

– En nyt sano, pitäisikö suomalaisten käyttää enemmän värejä vai ei, itsekin pukeudun usein ainoastaan mustaan, Piia Emilia virnistää.


Piia Emilian suunnittelussa tärkeitä arvoja ovat käytettävyys, kestävyys ja ekologisuus.

– Pyrin suosimaan itsekin luonnonmateriaaleja; mielelläni käyttäisin kestäviä, ekologisesti tuotettuja materiaaleja, mutta esimerkiksi opiskeluaikoina se on ollut vähän haastavaa, sillä sellaisia on Suomesta suhteellisen vaikea löytää.

– Ehkä sitten tulevaisuudessa jos – ja kun – omaa firmaa alkaa perustaa, haluan panostaa siihen, että se on kestävällä pohjalla, nuori suunnittelija pohtii.

Muotinäytös I love Me -messuilla: Mukana Masculin/Feminin -mallisto!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja