Mainos

VTT panostaa biotekniikan tutkimukseen miljoonia

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT panostaa lähivuosina useita miljoonia markkoja elintarvikebiotekniikan kehittämiseen. Nelivuotisen tutkimusohjelman tavoitteena on kehittää korkealuokkaisia ja terveellisiä elintarvikkeita.

Tutkimuskohteina ovat mm. suoliston hyvinvointia lisäävien tuotteiden valmistustekniikka ja leipien pilaantumisvaaran vähentäminen.

Future Foods -tutkimusohjelman kustannusarvio on 35 miljoonaa markkaa. VTT rahoittaa hankkeesta puolet, ja lopuista kustannuksista vastaavat yhdessä Teknologian kehittämiskeskus Tekes, EU sekä elintarviketeollisuus.

Biotekniikkaa on viime vuosikymmeninä ryhdytty hyödyntämään yhä enemmän elintarviketuotannossa. Paljon keskustelua herättäneet nk. geenielintarvikkeet ovat yksi biotekniikan ilmenemismuoto. Raaka-aineita voidaan molekyylibiologisin keinoin parantaa siten, että tuotteista tulee entistä laadukkaampia tai hinnaltaan halvempia.

Kaikki nykyaikainen biotekniikka ei kuitenkaan ole geenitekniikkaa. Hapatuksessa käytettyjen maitohappobakteerien avulla voidaan esimerkiksi vähentää säilöntäaineita ja entsyymien avulla korvata kemiallisia lisäaineita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.