Mainos

VTT:n tilojen tulipalosta miljoonavahingot

VTT:n mikroelektroniikkakeskuksen yöllinen palo saatiin nopeasti hallintaan. Siitä koitui kuitenkin suuret aineelliset vahingot.

Tulipalo on aiheuttanut miljoonien eurojen vahingot VTT:n tiloissa Espoon Otaniemessää.

Tuli syttyi viime yönä mikroelektroniikan tutkimiseen ja kehittämiseen keskittyvässä Mikronova-rakennuksessa. Pelastuslaitos sai tiedon palosta automaattisen paloilmoittimen välityksellä puolenyön aikaan.

Palokunnan tullessa paikalle steriili erikoistila oli täyttymässä savusta. Palo saatiin sammumaan nopeasti, ja palokunta sulki kaasuputkien venttiileitä yhdessä paikalle tulleen VTT:n henkilökunnan kanssa.

Palossa vaurioitui osa mikroelektroniikan kehittämistyössä vaadittavista niin kutsutuista puhdastiloista. Alustavan arvion mukaan aineelliset vahingot nousevat todennäköisesti useisiin miljooniin euroihin. Myös toiminnan keskeytys aiheuttaa kuluja.

Vahinkoja selvitellään ensi viikolla

Asiakasjohtaja Ilkka Sunin mukaan rakenteelliset vahingot ovat korkeintaan kolme miljoonaa euroa, mutta nokea levisi kalliisiin tutkimuslaitteisiin, eikä sen aiheuttamasta vahingoista ole vielä tietoa. Vahinkojen suuruus selviää ensi viikon aikana.

- Tästä tulee aiheutumaan merkittävää viivettä meidän projektitoimitukseen ja tutkimustyöhön. VTT:llä on yritysasiakkaita, joille teemme töitä. Teemme yritysten tuotekehitykseen liittyviä töitä, ja tämä saattaa vaikuttaa tällaisten yritysten tuotekehityshankkeiden toteutumiseen, Suni sanoo.

Sunin mukaan VTT:n tiloissa tehdään myös piensarjatuotantoa, ja eräiden avainkomponenttien toimitus yritysasiakkaille viivästyy.

Palossa vapautui jonkin verran tutkimuskäytössä olleita vaarallisia aineita, esimerkiksi liuottimia ja happoja. Niistä ei kuitenkaan aiheutunut henkilö- eikä ympäristövahinkoja.

VTT:n mukaan palo alkoi todennäköisesti pesuasemasta, jota käytetään piikiekkojen kemialliseen käsittelyyn. Palon syttymissyytä kuitenkin selvitetään.

Tulipalo ei levinnyt VTT:n asiakkaiden ja Teknillisen korkeakoulun käytössä oleviin tiloihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.