Volvon uljas Polestar 1 on pian tilattavissa myös Suomessa – ja sen voi sittenkin ostaa ihan omaksi

2:22

Polestar on ilmoittanut, aiemmista tiedoista poiketen, että sen esikoismalli on mahdollista ostaa myös omaksi. Aiemmin Polestar 1:n kerrottiin olevan saatavissa vain kuukausimaksullisen tilausmallin kautta. Auto esiteltiin suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä.

Kun Volvosta viime kesänä irtautunut Polestar julkaisi ensimmäisen, nimeä Polestar 1, kantavan autonsa, oli sen määrä tulla tarjolle vain tilausohjelman kautta, jossa asiakas saa kuukausimaksua vastaan auton käyttöönsä joko kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi, minkä jälkeen alle tulee uusi yksilö.

Polestar paljasti kuitenkin Geneven autonäyttelyssä, että uutukainen on kuin onkin ostettavissa myös kylmällä käteisellä, mikäli asiakkaalta vain löytyy riittävästi maksukykyä. Auton hinnan on arvioitu olevan noin 150 000 euron luokkaa.

Kiinnostuneilla on edessään pitkä odotus

Autoa on suunniteltu valmistettavan vain 500 yksilöä vuodessa, mutta koska yhtiö kertoo potentiaalisia ostajia olevan kasassa jo yli 6 000, joutuu se miettimään tuotantosuunnitelmiaan uudestaan.

– Yritämme parhaillaan selvittää, pystyisimmekö valmistamaan autoa enemmän kuin 500 kappaletta vuodessa, Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath kertoi Automotive News Europelle helmikuussa.

Uusi auto on herättänyt kiinnostusta ympäri maailman, joten yhtiö ilmoitti ryhtyvänsä ottamaan ennakkotilauksia vastaan myös aiemmin ilmoitettujen Kiinan, USA:n, Ruotsin, Saksan, Norjan ja Hollannin ulkopuolelta. Polestarin eilisen tiedotteen mukaan tilauskirjat avataan myös Suomessa 13. maaliskuuta.

Ingenlathin mukaan 95 prosenttia Polestar 1:n potentiaalisista ostajista asuu niillä 18 markkina-alueella, joissa tilauksia ryhdytään pian ottamaan vastaan. Ennakkovarausmaksu on 2 500 euroa, minkä tosin saa takaisin myöhemmin.

Mikä ihmeen Polestar 1?

Polestar 1 on Volvon S90-sedaniin perustuva urheilullinen hybridi. 600 hevosvoimaa ja 1 000 newtonmetriä vääntöä tarjoileva auto kykenee kulkemaan sähköllä 150 kilometriä, mikä on enemmän kuin millään muulla hybridillä.

Auton ensisijainen hankintatapa on kuukausimaksullinen tilausohjelma, joka pitää sisällään niin huollot kuin vakuutuksetkin. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus tilata käyttöönsä väliaikaisesti muita Polestarin ja Volvon malleja.

Tulossa on myös käytännöllisempi Polestar 2 -sedan sekä sporttinen katumaasturi Polestar 3, joiden on määrä olla massatuotantomalleja. Näistä autoista ei kuitenkaan ole vielä julkaistu sen tarkempia tietoja.

Polestarin omistavat sekä Volvon kiinalainen emoyhtiö Geely että Volvo itse. Sen autoja tullaan valmistamaan Kiinan Chengduun rakennettavassa tuotantolaitoksessa kesästä 2019 alkaen.

Lähde: Polestar

***

1:26

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja