Voiko seksielämän alkuhuumaa saada pitkässä suhteessa takaisin? Raati vastaa: "Kerroin miehelleni suoraan, että..."

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
KATSO MYÖS: Näitä ei ehkä kannata kokeilla! Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja – vain teoriassa...

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Voiko pitkässä parisuhteessa löytää sänkyhommissa edes silloin tällöin sen kutkuttavan ensihuuman tunteen? Miten? Seksi tuntuu ajoittain aika tylsältä ja ennalta arvattavalta. Näen jo seksiuniakin muiden ihmisten kanssa, eli petän unissani ja fantasioin niistä. Mistä ensihuuman tunne löytyy?", kysyy nimimerkki Romantikko.

Näin raati vastasi

"Keskustelkaa avoimesti, voisiko kokeilla jotain uusia juttuja. Esim. uusia asentoja, tai seksileluja mukaan hommiin. Entä roolileikit? Vuorotellen voisi toinen yrittää myös yllättää, ottaa tilanteen haltuun."
– Nainen, 30, avoliitossa

"Kyllä voi. Kokeilkaa eri paikkoja, asentoja ja leluja. Ja muistakaa puhua. Puhuminen on kaikkein tärkeintä ja auttaa todella moneen asiaan. Jos mikään näistä ei auta, kokeilkaa seksuaaliterapeuttia."
– Nainen, 30, kihloissa

"Muut ihmiset unessa eivät kerro, ettet omaasi haluaisi – mutta se, mitä heidän kanssaan teet, kertoo omista toiveistasi. Puhumalla ja tuomalla omat ajatuksesi ja ehkä fantasiasi ilmi uskon, että voi saada kutkutuksen aikaan."
– Nainen, 32, naimisissa

"Meillä alkoi alkuhuuma uudestaan, kun rehellisesti kerroin miehelleni suoraan, että tarvitsen jotain enemmän. Hän pärjää vähemmällä seksillä kuin minä. Mies ymmärsi, että olin tosissani ja muuttui asiat. Nykyään keksii aina jotain uutta, kun on seksiä."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Suututa toinen kunnolla niin, että uhkana on aidosti jopa ero. Kerro vaikka, että olet totaalisen kyllästynyt ja haluat seksiä muiden kanssa. Jos saat puolison vielä leppymään, niin seksi saattaa tuntua kuin uudelta. Tai sitten mieti, mikä on tärkeää."
– Nainen, 50, parisuhteessa

"Teillä pitää kokeilla uusia asentoja, paikkoja, roolileikkejä tms. jotka toisivat uutta energiaa petihommiin."
– Nainen, 25, sinkku

"Rakastatko yhä kumppaniasi? Minulle tulee silloin tällöin sama huuma kuin ennen. Elämän tosin pitää olla täysin kiireetöntä, ja olla iloisin mielin. Voisitte ehkä pitää taukoa koko seksistä ja odottaa sitä hetkeä, kun pääsette taas vällyjen väliin."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Mielikuvitus kehiin, ota ohjat ja tee, mitä haluat ja vaadi toiseltakin se. Kerro, että haluat kokeilla uusia asioita ja toivottavasti myös hänkin... Ja jos ei vaan enää kiinnosta, niin avoimin mielin eteenpäin, se on vain elämää."
– Nainen, ei ainakaan alaikäinen, parisuhteessa

"Voi löytää kyllä. [Itsellä on] pitkä, pitkä suhde ja usein on huippukutkuttava tunne. Välillä toki arkistakin, varmasti joka suhteessa. Yrittäkää mennä pidemmän kaavan mukaan. Myös arkinen rakkaus ja läheisyys tuo lisää kiintymystä. Molempien toiveet mukaan."
– Nainen, 52, avioliitto

"Mistä ensihuuman tunne löytyy? Irtiotto arjesta, minilomat, hotelliyöt. Pitäkää välimatkaa tarvittaessa. Halatkaa ja suudelkaa ilman, että se johtaa pidemmälle. Tunne tulee sisältä ja on samaan aikaan himoa, että kaipausta!"
– Nainen, 37, avoliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat