Katosiko intohimo suhteestanne? Nämä asiat voit itse tehdä palauttaaksesi läheisyyden välillenne

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
KATSO: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Moni pitkässä parisuhteessa elävä törmää ajoittain suhteessaan vaiheisiin, joissa intohimo loistaa poissaolollaan. Lue, mitä voit itse tehdä parantaaksesi tällaista tilannetta.

Katosiko intohimo parisuhteesta? Elämäntaidon valmentaja ja Let It Be Easy -elämäntaito-oppaan kirjoittanut Susie Moore kirjoittaa News.com.au-sivuston artikkelissaan törmäävänsä aiheeseen usein. Mooren mukaan intohimon katoaminen voi tapahtua missä tahansa vaiheessa parisuhdetta, mutta se ei automaattisesti ole syy paniikkiin.

Jokainen pitkässä parisuhteessa elävä on Mooren mukaan joskus kokenut tai vähintään tulee kokemaan läheisyyden puutetta, mutta asiantuntijalla on tarjota ongelmaan helppoja ja tehokkaita ratkaisuja. Vaikka usein ajatellaan, että jos jokin menee pieleen parisuhteessa, sen selvittäminen vaatii paljon työtä, asiantuntijan mukaan on kuitenkin olemassa hellävaraisempiakin keinoja.

Ajattele rakastavasti kumppanistasi

Katso kumppaniasi jonkun sellaisen silmin, joka näkisi hänet vaikka juhlissa. Muistuta itseäsi siitä, miksi ylipäänsä tunsit vetoa häneen. Moore muistuttaa, että vaikka joku olisikin tuttu, se ei tarkoita, ettetkö voisi tuntea häneen tuoretta vetovoimaa.

– Intohimo ja orgasmit alkavat mielestä, Moore vakuuttaa.

Aiemmin olemme kertoneet psykologi Mikael Saarisen ja tv-pappi Kari Kanalan  parisuhteen huoltovinkeistä. Myös Kanala kehottaa huomaamaan kumppanissa hyvän.

– Silloin toinen ei ole enää itsestäänselvyys. Se on pahinta, mitä suhteessa voi tapahtua, että toisesta tulee itsestäänselvyys.

Kosketa kumppaniasi tavalla, jonka ei tarvitse johtaa seksiin

Milloin viimeksi suutelitte pitkään? Milloin halasitte pidempään kuin kaksi sekuntia?

– Suuteleminen on erittäin tärkeä osa parisuhdetta, se pitää intiimiyden ja romanssin elossa, on parisuhde-ekspertti Jo Barnet todennut Independentin haastattelussa.

Moore muistuttaa, että kosketus, kunnioitus, ihailu ja toisen kehuminen ovat seksikästä käytöstä, joka tuo pariskunnan välille enemmän läheisyyttä kuin ongelmiin keskittyminen. Seksielämän piristykseksi ei tarvita uusia alusvaatteita. Henkinen yhteys lisää fyysistä yhteyttä, Moore vakuuttaa.

Lakkaa kritisoimasta kumppaniasi

Moore kertoo ystävästään, läheisyysasiantuntija Alexandrasta, joka opetti tärkeän oppitunnin: joku, joka on väärässä kaiken aikaa, ei ole lainkaan seksikäs.

Niinpä jos kritisoit kumppaniasi jatkuvasti ja pidät kaikkea hänen tekemäänsä "vääränä", tunnet vähemmän vetoa häneen. Kuinka, joku joka on väärässä koko ajan, voisi olla sinusta seksikäs?

Saat tietysti olla eri mieltä kumppanisi kanssa, mutta se ei tarkoita, että kumpikaan olisi väärässä. Jos kumppanisi ei vaikkapa suostu lähtemään suosimallesi kasvisruokalinjalle, voit oikeuttaa kumppanisi ajatukset ajattelemalla, että vaikka itse pidät kasvispurilaisista, kunnioitat kumppanisi rakkautta lihaa kohtaan.

Älä siis yritä "voittaa taisteluja".

– Se tappaa teidän molempien seksihalut.

Myös australialaisen psykologi Elizabet Shawnin mukaan parisuhteen tuhoavin asia on kumppanin jatkuva halveksunta ja kritisointi sekä itsensä puolustaminen. Lue myös muista Shawnin listaamista merkeistä, jotka kertovat parisuhteen olevan vaikeuksissa.

Kysy kysymyksiä

Sen sijaan, että aloittaisit riidan refleksinomaisesti, käytä tilannetta hyödyksi ja tutustu kumppaniisi paremmin. Moore antaa esimerkin: jos kumppanin pihiys ärsyttää, älä suoraan hyökkää häntä kohtaan. Sen sijaan, että suoraan syyttäisit häntä pihiydestä, kysy, mitä varten hän säästää? Mitä hän haluaa tulevaisuudeltaan?

Avaramielisyys tuo mukanaan läheisyyttä.

Susie Moore.  Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ole utelias, älä tuomitseva

Käytätkö paljon kriittistä kieltä? Kutsutko kumppanillesi mieluisia asioita huonoksi, tylsäksi, tyhmäksi tai ärsyttäväksi? Ole sen sijaan utelias. Jos kumppanisi tuijottaa tv-sarjaa, jota et ymmärrä, sano: "Tämä ei ole tv-ohjelma, jota tavallisesti katsoisin, mutta sinä näköjään rakastat sitä. Mikä siinä on niin hyvää?"

Näin parisuhde viritetään huippukuntoon:

Näin parisuhde viritetään huippukuntoon 8:56
Parisuhde on vähän kuin auto: se vaatii säännöllistä huoltoa. Parisuhdekorjaamo -kirjan kirjoittaneet psykologi Mikael Saarinen ja kirkkoherra Kari Kanala antoivat Uutisaamussa parisuhdevinkkejä miehisestä näkökulmasta.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat