Miten parisuhteen haluttomampi osapuoli kokee seksistä kieltäytymisensä? Raati vastaa: "Hän saa hakea seksiä muualta..."

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
KATSO MYÖS: Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mitä ajattelette te, jotka jatkuvasti kieltäydytte seksistä puolisonne kanssa? Luuletteko puolisonne kärsivän siitä? Haluatteko hänen kärsivän? Vai uskotteko, että selibaatti jotenkin jalostaa puolisoanne? Uskotteko puolisonne pysyvän selibaatista huolimatta uskollisena, vai toivotteko edes sitä?" kysyy nimimerkki Entä seksilelut ja nuket?.

Näin raati vastasi

"Kyllä se pahalta tuntuu, kun ei jaksa, tai ei vain ole kiinnostunut seksistä kumppanin kanssa."
– Mies, 35, ei suhdestatusta

"Kärsii varmasti, mutta jos en halua, niin mitäs teet. Joskus suostun hänen takiaan. Hän saa hakea seksiä muualta. Olisi törkeää kieltää se häneltä, jos en itse halua/voi seksiä puolisolleni antaa. Lelut ovat ok, mutta eivät pitkäaikainen ratkaisu."
– Mies, 50, parisuhteessa

"Kieltäydyin seksistä oman masennukseni ja seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttaman trauman aktivoitumisen takia. Kumppani väitti ymmärtävänsä asian, mutta käytöksestä ja jatkuvasta kommentoinnista välittyi täysin toinen kuva: "Mieshän ei voi näistä kärsiä"."
– Mies, 30, sinkku nykyään, onneksi

"On vaikea määritellä, mikä määrä seksiä on tarpeeksi, ja kumman halut/haluttomuus on oikeutetumpaa. Suurikaan määrä seksiä ei pelasta uskottomuudelta, jos nälkä kasvaa syödessä, eikä mikään määrä seksiä ole tarpeeksi."
– Nainen, 29, naimisissa

"Uskon ja toivon hänen kärsivän! Todellisuudessa ei vaan mitenkään sytytä, kun mies käyttäytyy kuin lapsi eikä osallistu mihinkään taloustöihin, vaan pitää minua kodinkoneena."
– Nainen, 30, avoliitto

"Miksi haluat enemmän kuin puolisosi? Luuletko puolisosi kärsivän siitä? Haluatko hänen kärsivän? Vai uskotko, että hän olisi parempi ihminen, jos hän haluaisi aina silloin, kun sinäkin? Peili käteen! Miksi sinun halusi ovat tärkeämpiä kuin hänen?"
– Nainen, 49, avioliitossa

Katso myös: Eikö seksi luista? Seksiongelmien kanssa ei tarvitse kärsiä tai häpeillä yksin. Juttu jatkuu videon alla.

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18

"Seksi on jokaisessa suhteessa erilaista. Myös seksin määrä ja laatu voivat vaihdella. Seksi ei saa olla väline puolison kiristämiseen. Seksistä tulee keskustella avoimesti, ja mikäli itseä ei haluta, on kumppanilla täysi oikeus käyttää seksileluja."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Minua itseäni harmittaa, että meidän seksuaaliset halumme eivät kohtaa makuuhuoneen puolella. Minä kärsin haluttomuudesta ja mieheni on taas viriili ihminen. En koe, että mieheni ansaitsee seksitöntä parisuhdetta."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Seksistä kieltäytymiseen on aina joku syy, ja jokaisen tahtoa tästä on kunnioitettava. Näissä tilanteissa olisi hyvä tarkastella parisuhdetta muiltakin osa-alueilta, ja ehkä katsoa myös peiliin?"
– Nainen, 26, sinkku

"Riippuu siitä, miten tärkeää seksi on tälle toiselle parisuhteessanne. Jos toinen haluaa elämäänsä seksiä, olisi itsekästä ja rakkaudetonta vaatia toista luopumaan siitä vain, koska sinä et koe sitä tärkeäksi. Toimivassa parisuhteessa jaetaan samat arvot."
– Nainen, 25, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat