Voihan WLTP! Kian uudistunut kansanauto maksaa nyt halvimmillaankin yli 20 000 euroa

7:51

Kolmannen sukupolven Kia Ceed saapuu Suomeen syyskuun alussa. Uuden Ceed-malliston WLTP-verotaulukon mukaiset hinnat alkavat 20 490 eurosta,.

Pääkuvan video

Näin WLTP-verotaulukko vaikuttaa autojen hintoihin

Ceed lukeutuu Suomessa luokkansa kestosuosikkeihin. Vuonna 2006 esiteltyä autoa on valmistettu 1,28 miljoonaa kappaletta, joista Suomen teillä on noin 27 000.

Uuden sukupolven Ceed on suunniteltu ja valmistettu edeltäjiensä tavoin Euroopassa, ja se saapuu tarjolle niin hatchbackina kuin farmarinakin.

Ceedin edellisen sukupolven hinnat jäivät vielä hieman alle 20 000 euron rajan, mutta uudesta saa pulittaa noin 1 500 euroa edeltäjää enemmän. Ainakin osa hinnannoususta lienee seurausta uudesta WLTP-päästömittauksesta ja sitä noudattelevasta verotaulukosta, joka astuu voimaan syyskuun alussa.

Moottorivalikoima koostuu kahdesta eri bensiinimoottorista ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on tarjolla 120-hevosvoimainen 1.0 T-GDI ja 140-heppainen 1.4 T-GDI. Dieselpuolelta löytyy 1.6 CRDI (115 ja 136 hv). Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla, mutta 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi tulevat tarjolle myös 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla.

Uutukaisen varustetasot ovat LX, EX, Business Premium sekä myöhemmin esiteltävä GT-Line. LX-varustetason vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa aktiivinen kaistavahti, kaukovaloautomatiikka, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja kuljettajan vireystilan valvonta sekä vakionopeudensäädin.

Ceed on ensimmäinen Kia, joka on saatavana myös mukautuvalla kaistallapitoavustimella. Järjestelmä seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa ja ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa aina 130 km/h:n nopeuteen asti.

Lähde: Kia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja