Mainos

VM selvitti vahingonkorvausratkaisuja

Valtiovarainministeriö selvitti tänään laajalla tiedotteella STS-Pankin entisen pääjohtajan Ulf Sundqvistin vahingonkorvausten pienentämisestä virinnyttä keskustelua. Ministeriö toisti taas kerran, että sovintoratkaisut ovat mahdollisia ja vastaavia sovintoratkaisuja on tehty kymmenen korvausvelvollisen kanssa.

Ministeriön mukaan kaikissa lähtökohtana on ollut asianomaisen maksukyky eikä Sundqvistin kanssa tehty sovintoratkaisu poikkea muista ratkaisuista. Lisäksi päätöksenteko tapahtui kuten kaikissa muissakin tapauksissa. Ministeriön tiedotteessa muistutetaan lisäksi, että omaisuudenhoitoyhtiöiden tehtävänä on hoitaa niiden hallussa olevan omaisuuden ja luottojen realisointia niin, että valtiontalous kärsii mahdollisimman vähän.

-Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Sillan teettämät selvitykset Ulf Sundqvistin tulo- ja varallisuusasemasta osoittivat, että ulosotossa kertymä olisi ollut vähäinen. Tästä johtuen muut vaihtoehdot kuin sopiminen olisivat olleet ristiriidassa omaisuudenhoitoyhtiön perustehtävän kanssa, tiedotteessa selvitettiin.

Valtion vakuusrahaston tehtävänä oli puolestaan valvoa, että omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Silta toimi määräysten mukaan. Tässä suhteessa vakuusrahastolla ei ollut moittimista Arsenal-Sillan toiminnasta.

Ministeriön tiedotteessa huomautetaan myös, että poliisitutkimuksissa Sundqvistin ei ole havaittu antaneen väärää kuvaa taloudellisesta asemastaan tai piilottaneen omaisuuttaan velkojien vahingoksi. Poliisilla muistutetaan olevan laajemmat mahdollisuudet selvittää henkilön taloudellinen asema kuin ulosottoviranomaisilla.

STS-Pankin muut hallituksen jäsenet maksoivat 770 000

Tiedotteesta käy myös ilmi, että STS-Pankin entisten hallitusten jäsenten eli Yrjö-Olavi Aavin, Kosti Kyhälän ja Pentti Laaksosen kanssa tehdyt sovintoratkaisut perustuvat siihen, että kukin maksoi 770 000 markkaa. Aavin ja Laaksosen aiemmin maksamia 1,2 miljoonan korvauksia tarkistettiin, koska heidän korvauksensa oli sidottu Kyhälän korvauksiin. Kyhälä valitti korvauksista korkeimpaan oikeuteen ja siitä ratkaisu tuli vasta viime viikolla.

Sundqvistin kanssa sovittiin 1,2 miljoonan korvauksista. Korkeimmassa oikeudessa hänelle määrättiin 9 miljoonan korvaukset ja 2,4 miljoonan oikeudenkäyntikulut. Korkojen vuoksi vahingonkorvaukset nousivat tästäkin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.