Mainos

Vistbacka ihmettelee aikeita uudesta oikeistopuolueesta

Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka ei innostu puolueensa puheenjohtajan ajatuksista uudistaa puoluetta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi eilen kokoavansa uutta oikeistopopulistista puoluetta nykyisen Perussuomalaisen puolueen ympärille.

Vistbacka sanoo Keskipohjanmaa-lehdessä olevansa yllättynyt Soinin puheista ja odottaneensa jonkinlaista informaatiota asiasta. Vistbackan mukaan asia ei ole ollut esillä puoluehallituksessa. Hän kritisoi myös Edistyspuolueen nimeä. -Ei istu minun ajatusmaailmaani. Puolue viittaa suoraan Norjan ja Itävallan oikeistopuolueisiin ja ne eivät sinällään istu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Sen sijaan perussuomalaisten kenttäväki Keski-Pohjanmaalla ei piirin syyskokouksessa tuntunut pitävän ajatusta mahdottomana. Oikeisto-sana oli tosin joidenkin vanhojen vasemmistolaisten mielissä herättänyt ristiriitaisia tunteita. Piirin puheenjohtaja Alpo Ylitalo ja jo Vennamon aikana SMP:ssä toiminut Toivo Mäkelä suhtautuivat myönteisesti uudistukseen. -On vain pidettävä huoli siitä, että rasistiset voimat eivät pääse eteenpäin puolueessa, he huomauttivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.