Viron salakuljetus ja salakauppa lisääntyy

Salakuljetus ja salakauppa ovat nopeasti lisääntyneet Viron pahan talouskriisin vuoksi.

Viron vero- ja tulliviraston tilastojen mukaan suosituimpia salakuljetustavaroita ovat savukkeet ja alkoholi. Vero- ja tullivirasto takavarikoi tammi-maaliskuussa lähes 1,5 miljoonaa salakuljetettua savuketta. Viime vuoden vastaavasta ajasta lisäystä on tullut jopa 50 prosenttia. Salakuljetettua alkoholia, absoluuttiseksi alkoholiksi muutettuna, löydettiin runsaasti yli 5000 litraa. Lisäys oli peräti kuusitoistakertainen viime vuoden alkukuukausiin verrattuna.

Eniten tulli paljasti rajoilla savukkeiden salakuljetusyrityksiä. Varsin tavallinen takavarikko rajanylityspaikoilla oli 10 000-30 000 savuketta, jotka oli kätketty autojen rakenteisiin. Viron tulli teki raja-asemilla tammi-maaliskuussa yli 5000 tarkistusta.

Tulli yhteistyösää poliisin kanssa takavarikoi Tallinnassa myös kuutisen kiloa amfetamiinia ja lähes 5000 ekstaasitablettia. Huumeiden käytön pelätäänkin lisääntyvän Virossa, mitä huonommaksi taloustilanne muuttuu.

Tullin tutkimuisryhmät tekivät työtään raja-asemien lisäksi myös maan toreilla. Salakuljetettuja savukkeita ja alkoholia löytyi muun muassa Tallinnan keskustorilta sekä myös Parnun ja Johvin toreilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja