Viron maajoukkueluotsi täysin murtunut dopingskandaalista – ei pysty edes huutamaan tuskassaan: "Elämäni on hajalla"

Skandaali MM-laduilla - miten doping kitketään? 7:40
Pitkän uran antidopingtyön parissa tehnyt Harri Syväsalmi kommentoi dopingvyyhtiä.

Viron hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Anti Saarepuu on murtunutta miestä. Hän kuvailee maan hiihtoa ravisuttavaa tuoretta dopingvyyhtiä shokiksi.

Virolaiset Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv otettiin keskiviikkona kiinni Seefeldin MM-hiihtojen dopingratsioissa. He ovat tunnustaneet dopingin käytön kolmen muun kiinni otetun muiden maiden hiihtäjien tapaan.

Saarepuu on vannonut, ettei hän tiennyt virolaisten douppaamisesta mitään.

– Kuinka saatoin olla näin tyhmä? Minulle näytti, että Karelin kehitys oli normaalia. En todella tiedä, kuinka voin sulattaa tämän, Saarepuu sanaili virolaislehti Postimeesin mukaan.

– Minulla ei ole sanoja sille, mitä käyn läpi. Haluaisin huutaa tai olla vihainen, mutta en pysty. Elämäni on hajalla. He, jotka ovat vastuussa, eivät kanna vastuutaan. Se on pahinta.

Karel Tammjärv on kertonut Viron entisen päävalmentajan Mati Alaverin johdattaneen hänet dopingin käyttöön. Alaver on lähettänyt virolaismedioille tiedotteen, jossa hän on vahvistanut osallisuutensa. Hän oli antanut Tammjärvelle saksalaisen lääkärin Mark Schmidtin yhteystiedot, ja Tammjärv oli saanut tältä avun veritankkaukseen.

Tammjärv kertoo myös kiinni jääneen Andreas Veerpalun ja tämän isän, virolaisen hiihtolegendan Andrus Veerpalun tienneen asiasta. Andreas Veerpalu oli hänen mukaansa liittynyt remmiin myöhemmin.

Veerpalut olivat poistuneet Seefeldistä välittömästi poliisin huostasta pääsemisen jälkeen.

– Minulla ei ole mitään kunnioitusta Andrusta kohtaan. Minulla ei ole aikeita puhua Andreas Veerpalulle, koska hän on käytännössä harjoitellut Andruksen suunnitelmien mukaan, Saarepuu sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat