Veridopingista kärähtäneet pakenivat Seefeldin kylästä välittömästi – päävalmentaja raivoissaan: "En tiedä, pystynkö vaihtamaan hänen kanssaan sanaakaan"

SUEK:n lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala yllättyi Seefeldin dopingratsiasta 1:51
Suekin lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala kommentoi dopingkohua Tulosruudussa.

Viron Andrus Veerpalu ja veritankkauksen käytön myöntänyt Andreas Veerpalu poistuivat Seefeldin MM-kisoista välittömästi poliisin huostasta päästyään. Joukkueen valmentaja Anti Saarepuu sanoi, ettei arvosta hiihtolegendaa tippaakaan.

Niin ikään keskiviikkona dopingin käytöstä kiinni jäänyt Karel Tammjärv kertoi Veerpalujen pikaisesta lähdöstä virolaiselle Õhtulehtille perjantaina.

– Heidän ei ollut pakko jäädä tänne. He eivät halunneet tulla median eteen, ihmiset ovat erilaisia. Minäkään en ole kovin iloinen, kun olen TV:ssä ja tiedän, ettei tämän kaiken katsominen ole isoäideilleni helppoa.

– He halusivat kotiin perheen luokse. Minä puolestaan asun yksin, ja vanhempani ovat täällä Itävallassa seuraamassa kisoja. 

Andreas Veerpalu ja Tammjärv myönsivät torstaina Viron hiihtoliiton tiedotteessa käyttäneensä dopingia. Kaksikon piti olla Viron lehdistötilaisuudessa perjantaina, mutta vain Tammjärv ilmestyi paikalle.

"Olen valtavan pettynyt"

Viron hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Anti Saarepuuvannoi Postimees-lehdelle, ettei tiennyt veritankkauksesta. Hän tuomitsi dopingin jyrkästi.

– En löydä sanoja. Voisin huutaa tai olla vihainen, mutta en pysty siihen. Olen valtavan pettynyt. Minulla ei ole mitään yhteyksiä tähän.

Saaripuun mukaan Tammjärv tunnusti kasvotusten käyttäneensä veridopingia. Valmentaja ei ole puolestaan vaihtanut sanaakaan dopingtapauksien taustalla olleen Viron entisen päävalmentajan Mati Alaverin kanssa.

– En tiedä, pystynkö vaihtamaan hänen kanssaan sanakaan enää ikinä. 

Myöskään Viron hiihtolegenda Andrus Veerpalu ei saa sympatiaa.

– En kunnioita häntä lainkaan.

Saaripuun mukaan hän ei ole keskustellut kärähtäneiden kanssa dopingista kertaakaan. Pettynyt valmentaja kokee tehneensä turhaa työtä.

– Tästä vastuussa olevat henkilöt eivät kanna vastuutaan. Se on kaikista pahinta. Olen valmentanut ja suojellut joukkuetta sekä käyttänyt energiaani hiihtoon. Tämäkö on palkintoni?

Veerpalujen kotimatkasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat