Mainos

Virkistystä kylpyhuoneeseen

Pienelläkin hienosäädöllä puhdistautumisen tyyssija uudistuu hetkessä. Näillä ohjeilla pesutiloille voi antaa myös kokonaan uuden ilmeen.

Yhtenäinen kylpyhuonetarvikesetti auttaa tilan uuden lookin luonnissa.

Tekstiileistä helppo piristys

Edukas tapa päivittää kylpyhuoneen sisustus on hankkia uusi matto ja pyyhkeet. Värikkäät tai kuviolliset pyyhkeet sopivat neutraaleihin tiloihin ja vaaleat tekstiilit yhteen rohkeamman väristen seinien kanssa. Uusi maalikerros piristää myös seiniä. Vaikka kaikkia seiniä ei sutisikaan, kannattaa vähintään katto maalata vaaleammalla sävyllä kuin seinät. Harkitse vaaleansinistä, hopeanvihreää tai voinkeltaista avoimen ja ilmavan vaikutelman synnyttämiseksi.

Kuvioi kattolistat ja paneloinnit, tai lisää moderniin pesuhuoneeseen suuri barokkityylinen peili, johon kuuluu yksityiskohtaisesti koristeltu kehys. Ankean tyhjää seinää elävöittää tyylikkäästi mustavalkoinen printti kauniista valokuvasta, jonka kohde voi olla esimerkiksi upea rantamaisema viime lomalta.

Piilota ja keksi lisätilaa

Piilota rumentavat purkit ja tavarat kylpyhuoneen kaapin oven sisäpuolelle ripustettuun telineeseen tai kangastaskuihin. Sekamelska ammeen reunoilta tai suihkun vieriltä katoaa kätevästi ripustamalla seinille ylimääräisiä säilytyshyllyjä tai -taskuja. Lisätilaa esimerkiksi tuoreille pyyhkeille löytyy wc-pytyn yläpuolelta, jonne asennetaan näppärästi ekstra-hylly.

Kylpyhuoneen kaappien seinämille sopivat nätit tapettitilkut, joihin on suihkaistu tilkka kylpijän mieliparfyymia. Kaapit saavat lisää persoonallista otetta suloisista ovennupeista.

Uusi suihkuverho ja ripustusrenkaat uudistavat hienosti huoneen tunnelman. Lisäsäväyksen luovat tuoksukynttilät, jotka tosin täytyy muistaa sammuttaa kylpyhetken päätyttyä.

Luksusta vai ekologiaa?

Huomaavainen asentaa kylpyhuoneeseen vinoja peilejä, joita voivat kaikenkokoiset kylpijät käyttää. Luksusta janoava valitsee kullatut hanat ja muut ylvään väriset kiintokalusteet. Veden säästäminen onnistuu vähemmän huuhteluvettä käyttävällä wc-pöntöllä. Ratkaisu voi säästää jopa tuhansia litroja vettä vuodessa. Suihkun pään vaihto vähemmän vettä kuluttavaan ja paremmin paineistettuun malliin on myös suositeltavaa.

Siivousrutiineiden tarkistaminen on hyvä ajatus. Raikas pesuhuoneistohan ei ole likainen. Kylpytilat kannattaa ainakin toisinaan puhdistaa perusteellisesti saumaharjaa käyttämällä.

MTV3/www.styleathome.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.