Mainos

Virastot selviävät vuosituhannen vaihteesta

Valtion virastot ovat luottavaisia siihen, että vuosituhannen vaihtumiseen liittyvät tietojärjestelmäongelmat saadaan hoidettua. Valtiovarainministeriön kyselyyn vastanneista 120 virastosta 75 prosenttia arvioi selviytyvänsä muutoksista hyvin tai melko hyvin, 22 prosenttia keskinkertaisesti ja 3 prosenttia huonosti.

Tietojärjestelmien korjaustyöt valmistuvat varsin myöhään. Vain 12 prosenttia olettaa olevansa valmis kesäkuun loppuun mennessä ja 76 prosenttia saa työt valmiiksi toisella vuosipuoliskolla. Virastoista 12 prosenttia arvioi tekevänsä vuosituhannen vaihtumiseen liittyviä töitä vielä vuoden 2000 puolella.

Siirtyminen vakiomuotoiseen päiväyksen esittämiseen edellyttää usein viraston ja sen yhteistyökumppanien välisen tiedonvaihdon sanomien korjaamista. Virastoista 19 prosenttia on sopinut muutoksista kaikkien ja 53 prosenttia joidenkin kumppanien kanssa. Neljännes virastoista ei vielä ollut ryhtynyt toimenpiteisiin tällä alueella.

Kyselyyn vastanneista 75 virastoa antoi arvion vuoden 2000 korjauskustannuksista. Vastanneiden kustannukset ovat 105 miljoonaa markkaa. Suhteutettuna koko valtionhallinnon tietotekniikkamenoihin vuoteen 2000 liittyvät korjaukset maksaisivat yhteensä arviolta 150 miljoonaa markkaa. Arvio kustannuksista on samalla tasolla kuin edellisen vuoden kyselyn perusteella.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.