Mainos

Viranomaiset yrittävät saada lintuinfluenssan kuriin Intiassa

Intian viranomaiset yrittävät hillitä lintuinfluenssan leviämistä siipikarjassa Länsi-Bengalin osavaltiossa maan itäosassa. Puolisotilaallisia joukkoja on komennettu avuksi, kun asukkaat eivät ole noudattaneet karanteenimääräyksiä.

Noin 400 000 kanaa on määrätty teurastettavaksi, kun ihmisellekin vaarallisen H5N1-viruksen aiheuttamaa tautia havaittiin siipikarjassa. Maatalousministeriö arvioi 60 000 linnun kuolleen tautiin.

Lintuinfluenssaa on löytynyt kahden vuoden tauon jälkeen myös Ukrainasta Krimin niemimaalta. Hallitus kertoo, että ihmiselle vaaralliseen H5N1-virustyyppiin on sairastunut suuren siipikarjatilan lintuja. Tila on eristetty ja tilan 25 000 lintua teurastetaan.

Myös Iran ilmoitti tänään uusista lintuinfluenssahavainnoista. H5N1-virusta on löytynyt muuttolintuihin kuuluvista joutsenista Anzalissa maan pohjoisosassa, kertoo uutistoimisto Isna. Tartuntoja on tavattu myös villihanhista ja sorsista.

H5N1-virus on surmannut yli 200 ihmistä eri puolilla maailmaa vuodesta 2003 lähtien, niistä lähemmäs puolet eli 97 Indonesiassa. Miljoonia lintuja on kuollut tai tapettu taudin leviämisen estämiseksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.