Mainos

Viinanen: Pohjola voi pärjätä yksinkin

Vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen katsoo, että Pohjola pystyy vastaamaan kilpailuun, vaikka sen kilpailija Sampo ostaisi ruotsalaisen Trygg-Hansan vahinkovakuutustoiminnan.

Viinasen mukaan nähtäväksi jää, miten kilpailutilanne muuttuu kaupan mahdollisesti toteutuessa.
-Emme pelkää kilpailun lisääntymistä. Me pystymme siihen vastaamaan, hän suostui arvioimaan kilpailijansa suunnitelmia tänään Helsingissä. Viinasen mukaan Pohjolalla ei ole vireillä kouriintuntuvia neuvotteluja liittoutumista esimerkiksi Postipankista ja Vientiluotosta kootun valtion PV-konsernin kanssa, mutta yleisemmällä tasolla keskusteluja on käyty. Viinasen mielestä näissä keskusteluissa on käynyt ilmi, että PV-konsernin yksityistämiseen pyritään vakavissaan, mutta aikataulu on auki.

Viinanen sanoi, että jokaisen yrityksen on katsottava tarkoin mahdollisuuksia ja se on yksi mahdollisuus muiden joukossa.
-Aika näyttää, johtaako se johonkin. Ratkaisuja tehtäessä on tärkeintä, että ne tuottavat lisäarvoa omistajille, hän huomautti. Viinanen katsoi, ettei Pohjola välttämättä tarvitse liittolaista, kun yrityksen kilpailukyvystä pidetään huolta.
-Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, mitä maailma tuo tullessaan ja kilpailukyvystä huolehtiminen antaa yritykselle tarvittavaa liikkumavaraa, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.