Mainos

Viimeinen evakuointilento saapui kotimaahan

Viimeinen evakuointilento Thaimaasta on laskeutunut Helsinki-Vantaalle. Yksi eilen ambulanssikoneessa Suomeen palanneista potilaista kuoli Töölön sairaalassa.

Viimeinen evakuointilento Thaimaan Phuketista on saapunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Koneessa palasi lähes 200 katastrofialueelta evakuoitua matkailijaa sekä matkatoimistojen ja avustusjärjestöjen työntekijää. Ennakkotietojen mukaan lennolla ei ole loukkaantuneita.

Evakuointi-lennolla palaavat kaikki ne suomalaiset, jotka ovat halunneet lähteä alueelta. Suomen Punaisen Ristin tiedottaja Timo Korhonen kertoo, että Thaimaahan on jäänyt myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa viettää lomansa loppuun.

Korhosen mukaan SPR:n päätehtävä nyt on järjestää virka-apua Ruotsille ja muille pohjoismaille. Myös Saksa saatetaan liittää skandinaavisen avustustyön piiriin.

Keski-ikäinen mies menehtyi sairaalassa

Ambulanssikoneessa Thaimaasta Suomeen palanneista potilaista yksi on kuollut, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo.

Keski-ikäinen mies kuoli eilen hieman kello 17:n jälkeen Töölön sairaalassa Helsingissä. Tieto miehen kuolemasta vahvistettiin tänään aamulla, kun omaiset oli tavoitettu. Lisäksi yksi ambulanssikoneella tulleista on niin vakavasti loukkaantunut, ettei hänen odoteta toipuvan entiselleen.

14 vaikeasti loukkaantunutta potilasta kuljettanut kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle eilen aamulla noin kello 3.40. Hirvensalon mukaan muutamia potilaita on tuotu Suomeen myös pienemmillä ambulanssikoneilla. Muiden potilaiden tilassa ei ole tapahtunut yllättäviä muutoksia.

Husin sairaaloissa on pahimman kiireen jälkeen siirrytty normaaliin päivystysjärjestelmään tehostetun valmiustilan jälkeen.

Epävirallisia tunnistuksia 15

Keskusrikospoliisi on julkaissut illalla uuden listan suomalaisista Aasian katastrofissa kadonneista.

KRP:n päivitetyllä listalla suomalaisia kadonneita on 186. Listalla olevien kadonneiden joukossa on siis 7 nimeä vähemmän kuin eilen. Rikosylikomisario Göran Wennqvistin mukaan seitsemän ihmisen vähennys kadonneiden listalta johtuu suurelta osin siitä, että listalla olevat päällekkäisyydet on nyt poistettu.

KRP:n rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan kuolleita on alustavan epävirallisen tunnistuksen mukaan 15. Kuolleiden virallinen lukumäärä vahvistuu kuitenkin vasta, kun ruumiit on tunnistettu Suomessa.

Joitain suomalaisia kotiin huomenna

Evakuointilennonkin jälkeen Suomeen saapuu joitain katastrofialueelta palaavia suomalaisia, kun Hongkongista Bangkokiin eilen teknisen vian vuoksi laskeutunut Finnairin reittikone ottaa koneen vapaana oleville paikoille maasta poistuvia suomalaisia.

Finnairin mukaan kone pääsee Helsinkiin vasta maanantaina kello 6.30. Hongkongin reittilennon myöhästyminen lähes vuorokaudella heijastuu myös Suomesta Aasian lähtevään lentoliikenteeseen. Tämän vuoksi reittikone Helsingistä Bangkokiin pääsee lähtemään vasta maanantaiaamuna kello 8.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.01.2004)

Suomalaisia jää yhä Thaimaahan, vaikka evakuointilennot loppuivatkin. Esimerkiksi suomalaiset sukellusoppaat odottavat jo töiden alkamista.
(Seitsemän uutiset 02.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.