Viikonlopun sää: Raju lauhtuminen ja lumisateita

Kovat pakkaset hiipuvat viikonloppuna. Etelän lämpötilat nousevat 10–20 astetta vajaassa vuorokaudessa. Lumisateet huonontavat ajokeliä.

Tänään perjantaina lunta sataa Lapissa. Ajokeli on paikoin huono pohjoisessa lumisateen ja kuuraliukkauden takia sekä länsirannikolla kuuraliukkauden takia.

Pakkanen kiristyy ensi yöksi vielä aivan maan eteläosassa, missä mitataan noin -25 asteen lukemia.

Kovat pakkaset hellittävät viikonlopuksi koko maassa, kun lumisateen alue kulkee kohti etelää.

Lunta 5–15 senttimetriä

Huomenna aamulla lunta sataa Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan korkeudella. Sää lauhtuu sadealueen edellä ja tiet muuttuvat paikoin liukkaiksi.

Iltapäivällä sateet alkavat maan keskiosassa ja illalla etelässä. Ajokeli on huono sateen, pöllyävän lumen ja liukkauden takia.

– Lunta kertyy yleisesti 5–10 senttimetriä. Etelä-Lapissa, Kainuussa ja Itä-Suomessa voi paikoin sataa 15 senttimetriä, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Lämpötilat ovat lauantaina lumisateen alueella lännessä -5 asteessa, idässä -10 asteessa.

Sunnuntai on laajalti aurinkoinen ja tuulinen pakkaspäivä. Lämpötilat ovat -10 asteen molemmin puolin. Idässä on pieni lumikuurojen mahdollisuus.

Sää jatkuu kylmänä ensi viikolla.

Lumisateen etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, viikon sää, tiesää ja kelikamerat.

Katso perjantaista sunnuntaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat