Viikon ennuste: Myrskyä ja sankkoja lumisateita osaan maata

Viikon sää on vaihtelevaa. Kylmän ja aurinkoisen alkuviikon jälkeen sää lauhtuu. Torstaille ennustetaan myrskytuulia, viikon loppupuolelle jälleen kylmenevää. Osassa maata voi tulla sankkoja lumisateita.

Sää alkaa lauhtua tiistai-iltana sadealueen lähestyessä. Keskiviikon vastaisen yön aikana lunta sataa maan pohjois- ja itäosassa, lännessä ja etelässä tulee tämän hetken ennusteen mukaan vettä tai räntää. Keskiviikkona uusia lumisateita ulottuu maan pohjoisosaan.

Torstain kuluessa sää alkaa jälleen kylmetä, kun tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisesta.

– Länsi-Suomessa voi tulla paikoin sankkojakin lumikuuroja. Voimakkaan pohjoistuulen takia länsirannikon tuntumassa voi ajoittain olla kunnon lumipyryäkin. Tuuli voi käväistä läntisillä merialueilla myrskylukemissa ja myrskypuuskat ovat mahdollisia myös rannikkoalueilla. Pohjoisenpuoleinen tuuli on puuskaista myös sisämaassa, sanoo MTV:n Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelässä ja lännessä päästään torstaina hieman nollan yläpuolelle, mutta idässä ja pohjoisessa on useita pakkasasteita.

Perjantai näyttää melko selkeältä päivältä valtaosassa maata. Yleisesti on heikkoa pakkasta, pohjoisessa 10-15 astetta.

– Viikonlopun ennuste on vielä epävarma, mutta voi olla, että maan etelä- ja keskiosan yli liikkuu parikin voimakasta lumisadealuetta, tosin etelä- ja lounaisrannikolla sateet näyttäisivät yhä tulevan enimmäkseen vetenä tai räntänä. Lapissa pakkanen voi kiristyä 30 asteeseen, ennustaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja viikon sää MTV:n sääsivustolla. Tuuliennusteen löydät merisäästä.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.







Lue myös:

    Uusimmat