Mainos

Vihreiden Niinistö moittii kokoomusta tyhjistä tasa-arvopuheista

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii hallitusta korjaamaan naisten asemaa heikentävät leikkauksensa ja perumaan päivähoidon kohtuuttomat maksukorotukset.  

Samalla hän arvostelee kokoomusta puheiden ja tekojen ristiriidasta. Kokoomuksen naisvaikuttajat ovat äitienpäivän alla peränneet muutoksia muun muassa kotihoidon tukeen ja esittäneet huolensa päivähoidon maksukorotuksista.  

– On haastettava hallituspuolue kokoomus tästä naisia kotiin ohjaavasta politiikasta: äitienpäivän alla he ovat kritisoineet hallituksessa itse toteuttamaansa politiikkaansa. On vaadittava tekoja: perukaa naisten asemaa heikentävät päätöksenne tyhjien puheiden sijaan, Niinistö vaati.  

Niinistö muistutti samalla äitiyslain uudistamista ajavasta kansalaisaloitteesta, jolle on äitienpäivänä kerätty allekirjoituksia.   

– Naisparien pitäisi voida tunnustaa vanhemmuus samalla tavalla kuin isienkin. Tänä päivänä naisparien lapset voivat joutua odottamaan jopa vuoden kestävää sisäisen adoption menettelyä ennen kuin saavat lain edessä oikeuden molempiin vanhempiinsa, Niinistö huomautti.  

Kansalaisaloite on äitienpäivän kampanjan aikana kerännyt tuhansia uusia allekirjoituksia, mutta ei ollut alkuiltapäivänä vielä saavuttanut 50 000 nimen rajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.