Mainos

Vihreät yrittävät kaataa ydinvoimahankkeen eduskunnassa

Vihreät yrittävät kaataa hallituksen ydinvoimaesityksen eduskunnassa. Vihreät arvioivat, että kahdelle uudelle luvalle ei löydy enemmistön tukea. Tehtävä on entistä vaikeampi, koska moni ydinvoimakriittinen kansanedustaja on lämmennyt lisäydinvoimalle uusiutuvan energian mittavan tukipaketin vuoksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ei tuomitse vihreiden irtiottoa, koska puolueelle annettiin jo hallitusneuvotteluissa erivapaus vastustaa ydinvoimaa.

Katainen hehkutti hallituksen energiaratkaisuja - uusiutuvan energian pakettia ja ydinvoimapäätöstä:

-Tämä on todella poikkeuksellista kansainvälisellä tasolla. Olen todella onnellinen mies näiden ratkaisujen jälkeen.

Vihreät makustelivat rankkaa pettymystä peräti kahdesta luvasta. Puheenjohtaja Anni Sinnemäki uskoo, että vihreiden kannattajat hyväksyvät puolueen jatkon hallituksessa.

- Olemme todenneet, että ydinvoima ei ole sellainen yksittäinen asia, jonka takia me lopettaisimme hallitusyhteistyön.

Vihreät yrittävät nyt kaataa ydinvoimahankkeen eduskunnassa. Lobbauskohteena ovat ydinvoimakriittiset edustajat keskustassa ja SDP:ssä.

- Me tulemme taistelemaan sen puolesta, että molemmat lupapäätökset saisivat kielteisen ratkaisun täällä eduskunnassa ja jos arvioin muiden puolueiden kantaa kahdelle ei pitäisi olla enemmistön tukea, toteaa vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö.

Sinnemäki ja Niinistö arvostelevat elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen perusteluja, miksi Suomeen tarvitaan kaksi uutta voimalaa.

Hallitus pyrkii päättämään lupapäätöksestä virallisesti kahden viikon päästä. Eduskunnassa asian pääkäsittelijÄ on talousvaliokunta.

Vihreät kampittavat ydinvoimahanketta - katso Eeva Lehtimäen juttu

Teollisuus: Ydinvoima vauhdittaa investointeja - katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.