Vihreät tiukentaisivat kotieläintuotannon sääntöjä

Vihreiden mukaan muun muassa tuotantoeläinten ahtaisiin oloihin on puututtava. "Eläintenpidon todellisuus ja ihmisten mielikuvat eivät enää vastaa toisiaan", puoluehallitus toteaa.

Vihreiden puoluehallitus vaatii uudistuksia tuotantoeläinten hyvinvointia koskeviin sääntöihin ja tukijärjestelmiin. Esimerkiksi eläinten käytössä olevaa tilaa tai eläinten liikkumista koskevia säännöksiä on arvioitava uudelleen.

- Menetettyjen 141-tukien kompensoiminen on mielekästä, jos vastineeksi saadaan eettisempää eläintuotantoa. Lisäksi eläinten hoitajien jaksamisesta on huolehdittava, puoluehallituksen kannanotossa todetaan.

Puoluehallituksen mukaan eläintenpidon todellisuus ja ihmisten mielikuvat eivät enää vastaa toisiaan. Tämä tuli ilmi Oikeutta eläimille -yhdistyksen tiloilta keräämästä kuvamateriaalista käynnistyneessä keskustelussa. Ihmisten silmien avautumisen olisi johdettava myös muutoksiin.

-Pahimmassa tapauksessa emakot viettävät koko elämänsä häkeissä, joissa ei mahdu edes kääntymään. Pian teurastettavalla noin satakiloisella sialla taas on karsinassaan elintilaa keskimäärin 0,65 neliömetriä eli vain noin sanomalehtiaukeaman verran, puoluesihteeri Panu Laturi vertaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat