Vihreät mukaan työmarkkinapolitiikkaa koskevaan välikysymykseen

Ei luottamusta hallituksen kykyyn ratkoa työmarkkinasolmua.

Vihreiden eduskuntaryhmä päätti torstaina lähteä mukaan SDP:n alulle panemaan välikysymykseen työmarkkinapolitiikasta. Puolueen puheenjohtaja Sofia Virta sanoo, että vihreät on pettynyt kokoomusjohtoisen hallituksen tapaan hoitaa työmarkkinakysymyksiä.

–  Olemme käyneet ryhmän kesken pitkän keskustelun ja tulleet siihen tulokseen, että lähdemme mukaan välikysymykseen, sillä meillä ei ole luottamusta hallituksen kykyyn ratkoa tätä Suomen taloudelle nyt vaarallisen kallista työmarkkinasolmua, Virta kertoo tiedotteessa.

Virta arvioi, että hallitusta motivoi uudistushalua enemmän tarve päästä näyttämään ay-liikkeelle kaapin paikkaa.

–  Tämä olisi pitänyt hoitaa tavalla, joka ei olisi aiheuttanut tilannetta, jossa nyt koko maa seisoo. Ei tämä ole kokoomukselle yllätyksenä tullut, ja se herättää kysymyksen, ottaako hallitus taloustilanteen aidosti vakavissaan?

Virran mukaan vihreillä oli reunaehtoja sille, että se lähtee välikysymykseen mukaan. Oleellista vihreille oli, että välikysymyksessä tunnistettiin tarve uudistaa ja joustavoittaa työmarkkinoita ja se, että kasvatus-, opetus- ja sote-alojen heikko asema on otettu huomioon.

SDP kertoi välikysymyksen jättämisestä keskiviikkona. Toiseksi suurin oppositiopuolue keskusta on päättänyt, ettei lähde siihen mukaan, mutta vasemmistoliitto on ilmoittanut olevansa lähtökohtaisesti mukana.

Lue myös:

    Uusimmat