Mainos

Vihreät ja kristilliset tarjolla hallitukseen

Vihreät on valmis lähtemään keskustan ja kokoomuksen mukaan sinivihreään hallitukseen, jos ohjelmasta tulee sopu. Myös kristillisdemokraatit halajavat

Vihreät haluaa mukaan hallitukseen keksustan ja kokoomuksen kanssa. Vihreiden puuheenjohtaja Tarja Cronberg haluaa puolueelle kaksi ministerinpaikkaa. Hän ei nimeä mitään varsinaista kynnyskysymystä hallitusneuvotteluihin ja uskoo, että yhteistyölle on edellytykset.

Hallitusneuvotteluissa vihreät aikovat pitää esillä muun muassa energiakysymyksiä, perustuloa, köyhyyden torjuntaa sekä vaalijärjestelmän uudistamista.

Cronbergin mukaan puolue ei kuitenkaan tyydy vain yhteen ministerinpaikkaan. Hän on itsekin kiinnostunut ministerin tehtävistä, varsinkin kaikista energiaan liittyvistä. Cronberg torjuu ajatuksen, että vihreistä tulisi porvarihallituksessa vihreä viikunanlehti.

Vihreiden ministeriehdokkaat valitsevat puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä yhdessä.

Kristillisdemokraateilla halu palata hallitukseen

Myös kristillisdemokraatit ovat valmiit hallitusvastuuseen, jos puolueelle tärkeät painotukset huomioidaan hallitusohjelmassa.

Puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoo tiedotteessaan, että vaalitulos osoittaa kansalaisten tuen keskusta-oikeistolaisen hallituksen syntymiselle.

- Keskustan, kokoomuksen ja ruotsalaisen kansanpuolueen vaaliohjelmista löytyy yhdistäviä teemoja pohjaksi neuvotteluille. Suomalaisen työn ja yrittäjyyden vahvistaminen, palvelujen turvaaminen, perheiden aseman parantaminen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lisääminen ovat kristillisdemokraateille tärkeitä ohjelmatavoitteita, Räsänen toteaa.

Kristillisdemokraattien hallituksen työvaliokunta kokoontuu ylihuomenna pohtimaan vaalitulosta ja puolueen tulevaa asemoitumista.

Kristillisdemokraatit eli entinen Suomen kristillinen liitto oli mukana 1990-luvun alkupuolella Esko Ahon porvarihallituksessa. Kristillisten ministerisalkkua kantoi alkoholi- ja kehitysyhteistyöasioista vastannut puolueen silloinen puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.