Vihatuimpien suomalaisten lista julki – Sipilä ja Rinne kärjessä

1:00:42
MTV Uutiset Live näytti SuomiAreenasta Vihatuimmat suomalaiset -keskustelun.

Viestintätoimisto Tekir Oy:n teettämässä tutkimuksessa suomalaisia pyydettiin nimeämään suomalaisten suurimpia inhon ja vihastuksen kohteita. Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan suomalaiset vihaavat poliitikkoja muita ihmisryhmiä enemmän.

Tutkimus oli kaksiosainen ja siinä kartoitettiin kiukkua aiheuttavia kohteita ensin identiteettiryhmittäin.

Suomalaisista 66 prosenttia ei osaa nimetä mitään tiettyä vihan kohdetta. Nimettyjen listan 20 kärjestä 15 on kuitenkin poliitikkoja. Sekä valtaapitäviä että populisteja vihataan.

Vihatuimpien listalla on poliitikkoja kuten Juha Sipilä ja Antti Rinne, jotka ovat listalla selkeässä kärjessä.

Myös Jussi Halla-aho, Donald Trump ja Laura Huhtasaari ovat saaneet useita mainintoja.

Näiden lisäksi listalla on viihdetaiteilijoita ja mediapersoonia, kuten esimerkiksi Tuomas Enbuske, Tuure Boelius, Vappu Pimiä, Aku Hirviniemi ja Roope Salminen.

– Jopa kaksi kolmesta suomalaisesta eivät pysty nimeämään ketään vihaa herättävää persoonaa. Tämä on myönteinen uutinen paitsi yhteiskunnan myös yksilöiden kannalta, sillä viha on kuluttava voima aina vihaajassa itsessään, Rämö toteaa.

Vihatuimpia ammattikuntia puhelinmyyjät

Vihatuimpia olivat puhelinmyyjät, pikavipin tarjoajat, rasistit, poliitikot ja verkostomarkkinoijat. Vähiten kiukkua aiheuttivat filosofit, tutkijat, mökkinaapurit ja portsarit.

Vuonna 2017 Tekir Oy julkaisi Vihatuimmat yritykset -tutkimuksen, jossa vihatuimmiksi yrityksiksi paljastuivat myös puhelinmyynti ja pikavippiyritykset.

– Vastaava trendi näkyy myös suhtautumisessa markkinointiin ylipäänsä. Kukaan ei nauti keskeyttävästä ja häiritsevästä markkinoinnista. Suomalaiset ovat erityisen tarkkoja omasta tilastaan, jota puhelinmyynnin tapainen markkinointi tuntuu häiritsevän, Tekirin johtaja Eero Rämö kommentoi tiedotteessa.

Eniten vihaa kohdistuu henkilöihin, jotka identifioidaan ammatilliselta asemaltaan työntekijöiksi. Vähiten vihaa kokevat koululaiset ja eläkeläiset. Tutkimustulokset vaihtelivat iän ja koulutustason mukaan.

Tutkimuksen kohteina olivat 15-79-vuotiaat suomalaiset. Siihen vastasi kesäkuun toisella ja kolmannella vikolla 1133 suomalaista.

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja