Mainos

Viesti järistyskylästä: "Apua ei enää tarvita, kaikki ovat kuolleet"

Pelastustyöntekijät pitävät hyvin epätodennäköisenä, että Indonesiassa Sumatran järistysalueelta löytyisi enää eloonjääneitä. Viranomaiset uskovat, että keskiviikkoisen maanjäristyksen uhriluku tulee nousemaan yli 5000:een.

Padangin kaupungin raunioissa arvellaan olevan loukussa edelleen jopa 3 000 ihmistä, joiden eloonjäämismahdollisuudet ovat käytännössä olemattomat.

Kaupungin ympäristössä on useita kyliä, jonne pelastustyöntekijät eivät ole päässeet lainkaan, koska tiet alueella ovat sortuneet. Pelastusjärjestö Oxfamin työntekijän mukaan 25 kilometrin matkan taittaminen kestää nyt kymmenen tuntia, kun sen normaaliolosuhteissa ajaisi 35 minuutissa.

BBC:n mukaan useissa kylistä järistys aiheutti massiivisia maanvyöryjä. Tilanteen lohduttomuudesta kertoo uutistoimisto Reutersin eilen saama viesti yhdestä tuhon keskellä jääneestä kylästä.

"Ei kannata yrittää saada enää apua tänne, kaikki ovat kuolleet".

Tekstiviesti hotellin raunioista

Pelastustyöntekijät kokivat perjantaina toiveikkaita hetkiä Padangissa sijaitsevan Ambacang-hotellin raunioissa, kun yksi loukussa olevista uhreista onnistui lähettämään tekstiviestin.

Eloonjääneen etsimiseksi aloitettiin valtavat etsinnät, mutta vielä eiliseenkään päivään mennessä hotellin raunioista ei oltu löydetty yhtäkään eloonjäänyttä.

Viranomaisten mukaan Ambacang-hotellissa oli järistyshetkellä kirjoilla ainakin 200 asiakasta.

- Tänään aiomme raivata paikkaa, jossa hotellin uima-allas sijaitsi. Altaan ympäristöön arvellaan hautautuneen ainakin 140 hotellin asiakasta, kertoi pelastustöitä johtava mies uutistoimisto AFP:lle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.