Video: Kokeilussa uutuustabletti, jonka takana koreilee "Designed in Finland"

Suomalainen Eve-tech -startup ilmoitti viime vuoden loppupuolella tuovansa markkinoille pienen Eve T1 -Windows-tabletin.

Nyt MTV Uutiset pääsi konkreettisesti tutustumaan uutukaiseen, joka osottautui sangen positiiviseksi yllätykseksi.

Näyttö:

8" IPS HD 1280x800 LCD

Prosessori:

Intel© Bay Trail Z3735F 1.8 GHz

RAM:

2GB

Muisti:

32GB

Akku:

4300 mAh

Kamerat:

5MP takakamera, 2MP etukamera

Langaton:

802.11 b,g

Sensorit:

GPS

Liitännät:

Micro-USB 2.0, 3.5mm audio, speakers, muistikortti jopa 128 Gt

Käyttöjärjestelmä:

Windows© 8.1, Microsoft Office

Koko:

130mm x 216mm x 9mm

Paino:

395g


T1-tabletti on varustettu täydellä Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä. Laitteessa on myös ilmainen Microsoft Office -lisenssi vuodeksi.

T1 on ominaisuuksiinsa nähden kilpailukykyisesti hinnoiteltu, sillä se maksaa maksaa 159 euroa. Tällä summalla ostaja saa käyttöönsä 8-tuumaisella (1280 x 800 pikseliä) näytöllä varustetun, 395 grammaa painavan laitteen.

Tehoa laitteelle tarjoaa Intelin 1,8 GHz:n -neliydinsuoritin.

Ulkoisesti T1 ei juurikaan eroa markkinoilla olevista muista keskihintaisista tableteista. Tabletin yleisilme on asiallinen ja sitä on miellyttävä käsitellä.

Metallipintaiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat mukavan tunnokkaat.

Näyttöä reunustavat kehykset ovat erittäin ohuet, joten ulkomitoiltaan laite muistuttaakin lähes 7-tuumaista tablettia.

Takakuori on melko huomaamattomalla ympyräkuvioinnilla muotoiltua mustaa muovia, joka valitettavasti myös tuntuu hyppysissä hyvin muoviselta.  Metallinen takakuori antaisi huomattavasti paremman säväyksen ja myös lisäisi laitteen jämäkkyyttä. Mutta tässä kritiikissä toki pitää ottaa huomioon myös laitteen hintaluokka. Metallin käyttö rungossa nostaisi samalla laitteen hintaa.

Näyttö on hintaluokkaa ajatellen varsin hyvälaatuinen ja katselukulmatkin ovat hyvät.

Windowsin käyttö varsin pieneltä näytöltä tuntui yllättävän helpolta jopa perinteisessä työpöytämoodissa, sillä näyttö reagoi tarkasti kosketuksiin. Toki ylimääräisen stylus-kynän hankinta toisi vielä lisäapua pienten kuvakkeiden klikkailuun.

Laitteessa itsessään ei ole täysikokoisia USB-liitäntöjä, mutta Eve-techiltä todetaan, että erikseen hankittavan USB-hubin avulla laitetta voi käyttää myös tietokoneena, sillä tällöin hiiren ja näppäimistön kytkeminen onnistuu.

Eve-techiltä kerrotaan MTV Uutisille, että yritys selvittää tällä hetkellä telakointialustan tuotantomahdollisuuksia ulkoisten näyttöjen kytkemiseksi. Tavoitteena on mahdollistaa Eve T1:n käyttö television jatkeena. 

Ensituntuman perusteella T1-tabletti vaikuttaa kokoisekseen varsin puhdikkaalta laitteelta ja siinä on lisäksi myös erittäin hyvä akun kesto. 

Kiteytetysti sanoen T1 tarjoaa kohtuulliseen hintaan paljon ominaisuuksia. Lisäksi laitteen takakuoressa olevasta "Designed in Finland" -merkinnästä ropisee lisäpisteet kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja