Video: Lexus vei Markku Alénin sydämen jo pari vuotta sitten

Keskiviikkona 30.9. esitettävässä Teknavin 10. tuotantokauden toisessa jaksossa testikuski Markku Alén herkuttelee Lexuksen uudella urheilumalli RC F:llä. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Alén on nopean Lexuksen ratissa.

Teknaville tarjoutui nimittäin vuonna 2012 mahdollisuus ajaa harvinaista Lexus LFA -superautoa. Menopelistä kertoo omaa kieltään se, että se teki vaikutuksen jopa itseensä Dr. Aléniin.

Silloinen koeajo tapahtui niin ikään sekä maantiellä että LFA:lle oikeammassa ympäristössä eli radalla. Valitettavasti sää ei kuitenkaan suosinut, vaan päivä oli perinteiseen tapaan sateinen. Korkealle kiertävän V10:n ja huipputeknisen auton suorituskyky jäivät siis testaamatta äärimmilleen vietynä. Onneksi mahtavasta äänimaailmasta kuitenkin pystyttiin nauttimaan.

– Erittäin hyvä fiilis jäi. Ainoa negatiivinen asia oli ilma. Auto oli mun makuun. Montaa autoa olen kokeillut, mutta tämä oli heti hanskassa. Tekniikka ja voima, kaikki oli paikallaan. Lexus on aina tehnyt hienoja autoja, mutta LFA oli silti yllätys. Niillä on kova aika Nordschleifen radaltakin. Sen verran sitä voin kommentoida, että aika voi pitää paikkansakin, Alén tiivisti tunnelmia koeajon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat