VIDEO kirjastopuukotuksesta: Tuoli lentää ja pampulla lyödään

Osa kirjastopuukotuksen tapahtumista tallentui myös valvontakameroille.

Tammikuinen ilta Jyväskylän kaupunginkirjastossa vuonna 2013. Pienessä salissa on alkamassa Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus. Paikalla ovat myös kirjan kirjoittajat Li Andersson ja Mikael Brunila. Tilaisuus on herättänyt suurta kiinnostusta, sillä sali täyttyi ääriään myöten.

Ennen kuin tilaisuus pääsee edes kunnolla alkamaan, on salin ulkopuolella alkanut rähinä, jossa yhtä miestä puukotetaan.

Pääosin kirjaston tapahtumat tallentuivat myös usealle valvontakameralle. Videolla näkyy kun puukotuksesta epäilty mies saapuu yhdessä tuttavansa kanssa kirjastoon. Hetkeä myöhemmin puukotuksen jälkeen videolla lentää tuoli ja kahta miestä lyödään teleskooppipampulla.

Puukotuksesta epäilty mies ei eilen käräjäoikeudessa kertonut mitään syytä teolleen, koska ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa. Mies oli vaitonainen myös poliisikuulusteluissa, sillä valtaosaan poliisin esittämistä kysymyksistä hän vastasi ”en kommentoi”.

Sen sijaan kirjastoon yhdessä puukotuksesta epäillyn miehen kanssa saapunut mies kertoi rähinän alkaneen siitä, ettei heitä päästetty sisälle saliin. Miehet kuuluvat äärioikeistolaiseen Suomen vastarintaliikkeeseen. Puukotuksesta epäilty mies oli varustautunut puukon lisäksi suojalaseilla, hanskoilla, luotiliivillä sekä muovipussilla, joka oli täynnä tyhjiä lasipulloja.

Myös vastapuoli oli varautunut väkivallan uhkaan, sillä oli tiedossa, että tilaisuuteen saattaisi tulla ei-toivottuja henkilöitä. Puukotuksen uhriksi joutuneella miehellä oli mukanaan teleskooppipamppu sekä puukko. Puukon mies selitti unohtuneen taskuun vahingossa.           

Syyttäjä vaatii puukotuksesta epäillylle 24-vuotiaalle miehelle kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Jutun kolmelle muulle syytetylle vaaditaan lievempiä tuomioita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja