VIDEO: Bikinit keksittiin kankaan puutteessa – näin uimapuvut ovat muuttuneet vuosien varrella

Tiesitkö, että ensimmäiset uimapuvut olivat tehty villasta? Tai että bikinit syntyivät kankaan puutteesta? Katso, miten historia on vaikuttanut rantamuotiin vuosien varrella.

Onko kesän ranta-asu vielä ostoslistalla? Ei hätää – Buzzfeedin video tekee kattavan kattauksen uimapukujen historiaan. Mikä vuosikymmen inspiroi sinua tänä kesänä?

Uimapuvuista ja bikineistä on ainakin mistä valita, sillä trendeissä nähdään erilaisia malleja, värejä ja muotoja jokaiselle kurville sopivaksi. Rantamuodin puolesta aikamme on mitä otollisin: oli valintasi mikä tahansa, olet varmasti trendikäs.

Nappaa vinkit bikiniostoksille: oletko enemmän Pamela Andersson vai Marilyn Monroe?

Ominaista vuosikymmenelle…

1920-luvulla uima-asut olivat villaisia. Uimarannoilla oli myös omat säädöksensä sille, kuinka paljon uima-asun piti peittää.

1930-luvulla kankaita käytettiin vapaammin ja hikoilu saattoi loppua – ainakin villaisen uima-asun vuoksi. Uima-asut saivat ryhtiä, ja ne suunniteltiin tukemaan paremmin kurvikkaita vartaloita.

1940-luvulla naiset pukeutuivat ensimmäistä kertaa bikineihin. Sota-aikana kangasta säästeltiin, joten uima-asukin koki taantuman, joka jäi historiaan.

1950-luvulla Marilyn Monroe toi yksiosaisen uimapuvun takaisin muotiin. Korsettimainen yläosa korosti naisellista vartaloa. Bikinit pitivät kuitenkin edelleen pintansa.

1960-luvulla surffikulttuurin nousukautena uima-asuissa panostettiin käytännöllisyyteen. Bikinit myös pienenivät paljastaen enemmän ihoa kuin koskaan ennen.

1970-luvulla kaikki oli muodissa! Uima-asuissa yhdisteltiin myös rohkeasti värejä.

1990-luvulla sporttisuus näkyi rantamuodissa. Kukapa ei muistaisi suositun tv-sarjan Baywatchin punaisia uimapukuja, jotka eivät jättäneet mitään arvailujen varaan. Myös tankini, joka koostui toppimaisesta yläosasta ja bikinialaosasta, nähtiin ensimmäistä kertaa.

Katso alta, kuinka uimapukutrendit ovat muuttuneet vuosien saatossa.


Lähde: BuzzFeedVideo/Youtube, Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat