Vettel paljasti kisainsinöörinsä suuttumuksen

Sebastian Vettel paljasti Korean GP:n jälkeen, ettei hänen kilpailuinsinöörinsä Guillaume "Rocky" Rocquelin ollut lainkaan tyytyväinen Korean GP:n nopeimman kierroksen ajamiseen kilpailun viimeisellä kierroksella.

Vettel otti vankasta johtoasemastaan huolimatta riskin ajamalla täysillä päätöskierroksen.

- Hän sanoi tappavansa minut, joten saattaa olla, etten ole Intiassa, Vettel vitsaili kisainsinöörinsä reaktiosta F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Vettel on yleensä jättänyt nopeimmat kierrokset muille kuljettajille säästellessään autoaan kisan lopussa polttoainekuorman ollessa kevyimmillään.

- Minusta tuntuisi väärältä voittaa mestaruus ilman nopeinta kierrosta. Siitä ei saa pisteitä, eikä oikeastaan kunniaa, mutta olen nyt tehnyt sen ja olen tyytyväinen, vaikka Rockyn mukaan se saattaa olla elämäni loppu, Vettel jatkoi.

Vettel vakuuttaa säästelleensä renkaita kisan aikana siten, ettei nopeimman kierroksen tykittäminen kisan päätteeksi ollut suuri riski.

- Pyysin niin paljon tietoja kuin mahdollista kilpailun kehittymisestä sekä siitä, mitä oli tarpeellista tehdä kisan aikana, jotta tilanne oli turvallinen ja pysyin kärjessä. Totta kai sitä jollain tapaa pystyy tuntemaan, mitä renkaat tekevät. Oli ehdottomasti avainasemassa ottaa vauhtia pois kaikkien kriittisimmissä vaiheissa, Vettel kertasi.

Lue myös:

    Uusimmat