Mainos

Vesurisurmasta syytetty ei halua uutta mielentilatutkimusta

Naisen mukaan hänen tarkoituksenaan oli vain lyödä vesurilla pöytää, ei surmata miestä. Syytetylle on tehty mielentilatutkimus kahdeksan vuotta sitten.

Jyväskylän käräjäoikeus on käsittellyt tänään Hyvinkäällä vuonna 1998 tapahtuneeseen paloittelumurhaan liittyviä mielentilatutkimustuloksia.

Vaajakoskella kesäkuussa tapahtuneesta vesurisurmasta syytetyn 25-vuotiaan naisen asianajaja vaati, että nainen katsottaisiin alentuneesti syyntakeiseksi kesäkuiseen tekoon kahdeksan vuoden takaisen mielentilatutkimuksen tulosten perusteella.

Syyttäjän mielestä vuonna 1999 tehdystä mielentilatutkimuksesta ei voida tehdä sellaista johtopäätöstä, että nainen olisi kesäkuisessa teossa ollut alentuneesti syyntakeinen. Syyttäjä vaatii naiselle yhdeksän vuoden rangaistusta taposta.

Nainen ei kuitenkaan halunnut uutta mielentilatutkimusta, eikä oikeus siksi määrännyt sitä tehtäväksi. Tuomio annetaan kansliatuomiona kahden viikon päästä.

Nainen on kiistänyt tappaneensa miehen vesurilla tahallaan. Omien sanojensa mukaan hänen tarkoituksenaan oli ainoastaan lyödä pöytää.

Vuonna 1999 nainen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.