Mainos

Vesitaso-onnettomuus: Kone veteen 160 kilometrin tuntivauhdissa

Vehmersalmen turmakoneen ohjaaja tuskin yritti laskeutua, kun kone syöksyi veteen.

Vielä on epäselvää, johtuiko putoaminen lentäjän sairauskohtauksesta vai koneen teknisestä viasta.

Onnettomuustutkintakeskuksen erikoistutkijan Tii-Maria Siitosen mukaan koneen vauriot ovat niin suuret, että nopeutta törmäyshetkellä oli vähintään 160 kilometriä tunnissa. Normaalisti vesitason laskeutuessa nopeus on huomattavasti pienempi.

Moottori kateissa

Vielä järvessä oleva koneen moottori on tarkoitus nostaa tänään. Sukeltajat eivät ole vielä löytäneet moottoria järven pohjamudasta. Etsintöjä jatketaan kaiken aikaa.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen arveli, että hylyn eilinen nosto on entisestään voinut sumentaa pohjaa. Tutkinnalle moottorin löytäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Tutkijat rakentavat nyt kuvaa onnettomuudesta hylyn tutkinnan sekä silminnäkijöiden kertomusten perusteella. Kuolonuhrien oikeuslääketieteellinen tutkimus tehdään huomenna.

Lauantaina sattuneessa turmassa kuoli kolme saman perheen jäsentä yhden pelastuessa. Konetta ohjannut mies oli erittäin kokenut ilmailualan ammattilainen.

Poliisilla on hallussaan kännykällä kuvattu video koneen noususta. Sen sijaan putoamisesta ei ole kuvaa. Pohjois-Savon poliisi pyytää, että kaikki mahdollinen kuvamateriaali toimitettaisiin sille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.