Mainos

Vesitasoturmassa kuollut oli Onnettomuustutkintakeskuksen asiantuntija

Onnettomuustutkintakeskus menetti arvostetun asiantuntijansa, kun vesitaso syöksyi järveen Kuopion Vehmersalmella lauantaina.

Konetta ohjannut ilmailualan ammattilainen toimi vuosia Onnettomuustutkintakeskuksen asiantuntijana lento-onnettomuuksien syitä etsittäessä.

-Hän oli monessa mukana, ja hänen teknistä osaamistaan käytettiin hyväksi tutkinnoissa, sanoo Onnettomuuskeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

-Kuolema oli ehdottomasti suuri menetys meille.

Pilotin lisäksi turmassa kuolivat hänen 39-vuotias vaimonsa ja 13-vuotias poikansa. Perheen toinen poika säilyi hengissä.

Aaltonen vahvistaa Savon Sanomien ensimmäisenä kertomat tiedot ohjaajan taustoista. Mies työskenteli aikoinaan ilmavoimissa lentokonehuoltoupseerina ja toimi myöhemmin mekaanikkona parissa kaupallisessa lentoyhtiössä.

Viimeksi hän johti valtakunnallista yritystä, joka huoltaa koneita ja antaa ilmailualan koulutusta. Yrityksellä on myös vesilentotaksitoimintaa Kuopiossa. Taksikone ei ollut turmassa.

Savon Sanomien mukaan lentäjä ja hänen vaimonsa harrastivat myös sodanaikaisten lentokoneitten hylkyjen bongausta Lapissa.

Aaltonen ei osannut sanoa, paljonko miehellä oli lentotunteja takanaan, mutta joka tapauksessa niitä oli paljon, erityisesti vesitasoilla.

-Tämä on meille vaikea paikka, mutta tutkijoiden täytyy koota itsensä ja hoitaa työ, Vehmersalmen turman tutkintaa johtava Aaltonen sanoo.

Turmakone nostetaan osina

Turmakonetta on ryhdytty nostamaan tänään. Se on parinkymmenen metrin syvyydessä useaan osaan hajonneena.

Pelastuslaitoksen kalustolla tehty työ on määrä saada valmiiksi tämän päivän aikana. Osat siirretään Vehmersalmella halliin tarkempaa tutkintaa varten.

Aaltonen arvioi, että onnettomuuden syystä voidaan sanoa jotain lähipäivinä.

Cessna syöksyi veteen ja upposi pian lentoon lähdön jälkeen. Turmalla oli paljon silminnäkijöitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.