Mainos

Vesikidutusta tupakan tähden - nuoren naisen ilta päättyi karmeasti Vantaalla

Nuorisoporukan illanvietto päättyi hirvittävällä tavalla Vantaan Länsimäessä viime toukokuussa. Nuorta naista vesikidutettiin yksityisasunnossa tupakasta syntyneen riidan päätteeksi.

Osa porukan jäsenistä oli syyllistynyt viime talven ja kevään aikana myös muihin rikoksisiin. Vantaan käräjäoikeus antoi perjantaina nuorille miehille ja naisille tuomioita muun muassa törkeistä pahoinpitelyistä, törkeistä ryöstöistä ja vapaudenriistoista. 

Kaikkiaan käräjäoikeudessa käsiteltiin 21 syytekohtaa ja vastaajia oli yhteensä yhdeksän.

Pisimmän tuomion kokonaisuudesta sai vuonna 1992 syntynyt mies, 4,5 vuotta. Vuonna 1996 syntynyt mies sai 3,5 vuoden tuomion ja vuonna 1998 syntynyt mies 2 vuoden ja kuukauden rangaistuksen.

Muille tuomittiin ehdollisia vankeusrangaistuksia tai sakkoja.

Naiselle tehtiin ”leffatemppu”

Vuonna 1989 syntyneen naisen pahoinpitely alkoi aamuyöllä asunnossa vietetyn illan päätteeksi. Asunnon omistaja, vuonna 1992 syntynyt mies pyysi naiselta olutta ja tupakkaa, jota tämä ei niiden vähyyden takia halunnut antaa. 

Mies hermostui, ryösti naisen laukun kaverinsa kanssa ja potkaisi tätä leukaan, kun nainen vaati laukkuaan takaisin. Seuraavaksi mies vaati uhria kertomaan pankkikorttinsa ja puhelimensa tunnusluvut, joita tämä ei suostunut luovuttamaan.

Mies yritti saada uhrin kertomaan luvut muun muassa lyömällä sekä palavalla tupakalla ja veitsellä uhkaamalla. Lopulta kaksi porukan jäsentä auttoi sitomaan uhrin kädet ja jalat ja tälle tehtiin porukan sanojen mukaan ”leffatemppu”.

Käsisuihkusta lasketun kuuman veden ja pyyhkeen avulla nainen saatiin tilaan, jossa hän tunsi hukkuvansa. Tämän jälkeen nainen suostui luovuttamaan tunnuslukunsa.

Porukan jäsenet jakoivat ryöstösaaliin ja nostivat naisen tililtä rahaa. Lisäksi hänen nimissään yritettiin ostaa vaatteita ja nostaa pikavippejä.

Naista myös käskettiin pysymään asunnossa niin kauan, kunnes pahoinpitelyn jäljet katoaisivat kasvoista. Nainen vietti asunnossa neljä päivää pahoinpitelyn jälkeen ja oikeus katsoi, että kyse oli vapaudenriistosta.

Päätekijä myönsi osan teoista, mutta katsoi, ettei naista pidetty väkisin asunnossa, vaan tällä olisi ollut vapaa pääsy pois. Oikeuden näkemyksen mukaan nainen pysyi asunnossa osittain pakotettuna ja osittain sen takia, ettei hänelle annettu varastettua omaisuutta takaisin. Muut tapahtumiin osallistuneet kiistivät syytteet pääosiltaan. 

Tapahtuneen jälkeen naista uhkailtiin puhelimitse, jotta tämä ei kertoisi pahoinpitelystään poliisille. Vuonna 1993 syntynyt nainen tuomittiin oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 70 päivän vankeusrangaistukseen.

Uhreina myös nuoria miehiä

Viisi päivää naisen ryöstön ja pahoinpitelyn jälkeen samassa asunnossa ryöstettiin ja pahoinpideltiin kolme nuorta miestä. Motiivina oli velan periminen.

Vuonna 1996 ja 1997 syntyneet miehet oli kutsuttu asunnolle, jossa heidän omaisuutensa vietiin väkivaltaa käyttämällä ja sillä uhkaamalla. Päätekijät miesten pahoinpitelyissä olivat vuonna 1996 ja 1998 syntyneet miehet sekä vuonna 1995 syntynyt nainen. 

Miehiä pidettiin asunnossa noin kahdeksan tuntia ja sen aikana miehiä lyötiin ja potkittiin kymmeniä kertoja, uhkailtiin veitsellä ja pidettiin sidottuna. Heitä yritettiin estää poistumasta ja heitä uhkailtiin väkivallalla, jos he menisivät poliisin puheille.

Vastaajat myönsivät oikeudessa syytteet osittain, mutta riitaista oli se, kuka osallistui kenenkin pahoinpitelyyn ja missä määrin.

3,5 vuoden tuomion saanut, vuonna 1996 syntynyt mies syyllistyi oikeuden mukaan tämän tapauksen lisäksi muun muassa näpistyksiin, kahteen törkeään ryöstöön ja pahoinpitelyyn sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen.

Kokonaisuutta käsiteltiin Vantaan käräjäoikeudessa useiden päivien ajan heinäkuun lopulla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.