Mainos

Vesi virtaa taas Vantaalla – ilman vettä ollut jopa 100 000 ihmistä

Vesikatkos Vantaalla tänä iltana koski jopa 100 000:tta ihmistä. Vedenjakelu on palannut normaaliksi illan aikana, sillä runkovesiputken vuoto on eristetty. Runkoputken korjaus jatkuu edelleen, mutta korjaustyöt eivät kuitenkaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n mukaan vaikuta vedenjakeluun.

Runkoputki rikkoutui Ala-Tikkurilassa alkuillasta.

– Sain Helsingin seudun ympäristöpalveluilta HSY:ltä noin kello 18.30 kriisiviestin, jossa kerrottiin putkirikosta Ala-Tikkurilassa. Kotonani Kartanonkoskella vettä tulee, mutta pienellä paineella, apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen kertoi MTV3 Uutisille.

Alueen laajuudesta kuultuaan Nikulainen arveli, että vedentulon häiriöistä kärsisi Helsinki-Vantaan lentomatkustajien lisäksi vähintään 40 000 vantaalaista. Myöhemmin HSY tiedotti, että vedenjakeluhäiriöstä kärsi 75 000 - 100 000 vantaalaista.

Juoksuttakaa vettä

Vuotokohta on nyt tukittu, ja vedenjakelu on HSY:n mukaan saatu toimimaan normaalisti. Vettä tulee normaalisti myös Kuninkaalassa, Kuusistossa ja Helsinki-Vantaan lentokentän alueella.

Vedenpaine voi olla normaalia alhaisempi, mutta sen kerrotaan palautuvan normaaliksi yön aikana.

HSY pyytää vantaalaisia ilmaamaan vesijohtonsa eli avaamaan vesihanan ja päästämään putkistossa olevan ilman pois. Lisäksi kehotetaan juoksuttamaan vettä riittävän kauan, jotta vesi on jälleen kirkasta. Vesi voi olla aluksi rusehtavaa, sillä virtaussuunnat ovat vaihtuneet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.