Vesa-Matti Loiri rakasti vanhemmalla iällään Lapin rauhaa – MTV vieraili viihdetaiteilijan luona vuonna 2004: ”Olen stadilainen, mutta…”

7:54
Vesa-Matti Loiri kertoo viihteen ja taiteen tekemisestä pitkässä henkilökuvassa 2004 – katso koko haastattelu.

MTV:n 45 minuuttia ohjelma vieraili Vesa-Matti Loirin luona Lapissa hänen ollessaan 59-vuotias.

Loiri kuvaili, että iän myötä hänelle tärkeää oli hiljaisuus ja erakon elämä omassa piilopirtissä. Koko Suomen tuntema viihdetaitelija, näyttelijä ja laulaja syntyi Helsingissä, mutta silti veri veti Lapin erämaille.

– Olen stadilainen, mutta henkisesti luonto on ollut minulle hyvin tärkeä asia. Minulla on sellainen Speden (Pasanen) kehittämä alumiinivene ja se on osoittautunut todella hyväksi, Loiri paljasti.

Luonnon helmassa Loiri tykkäsi kalastaa ja viettää aikaa vesillä.

– En yleensä aja kovaa, vaan lähinnä uistelunopeudella. Vaikka se on aika sellaista passiivista olemista, niin olen sitä mieltä, että se on aika luovaa, Loiri kertoo.

Loiri nauratti ja loi viihdettä suomalaisille monessa polvessa. Lapin rauhassa Loirille ei tullut tunnetta, että hiljaisuus olisi huutanut päässä.

– Tässä, kun ikää on tullut, niin olen aika voimakkaasti erakoitumassa. Sillain, että se ei ole paha asia. En karta ihmisiä, mutta osaan nauttia yksin olemisesta, Loiri jatkoi.

MTV:n pitkäaikaisen toimittajan Kari Pyrhösen tekemässä 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa Loiri kertoo elämästään Lapin rauhassa ja suhtautumisestaan laajaan julkisuuteen – katso koko haastattelu videolta yllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja